BIST 10.168
DOLAR 32,36
EURO 34,68
ALTIN 2.391,32
HABER /  GÜNCEL

Teşvik gelecek ülkede işsizlik bitecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, teşvik yasasıyla 2,5 milyon işsize iş kapısı açılacağını söyledi.

Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı teşvik yasasından 15 ilin yararlanacağını, yapılacak düzenlemeyle ülkedeki 2,5 milyon işsize iş fırsatı doğacağını söyledi. Teşvik sisteminde en şanslı ilin Şanlıurfa olduğuna işaret eden Bakan Çelik, teşvikler sayesinde bölgenin yurt dışından gelen yatırımcıların gözdesi olacağını iddia etti.


Bakan Çelik, GAP Endüstri Meslek Lisesi ile İnşaatçılar ve Yapıcılar Derneği Başkanlığı'nca SGK Konferans Salonu'nda düzenlenen ustalık belgesi dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan teşvik yasasına değindi.

15 ilin bulunduğu 6. bölgede en şanslı ilin Şanlıurfa olduğuna işaret eden Çelik, kentin 2 yılda Türkiye'nin yanı sıra yurt dışından yatırımcıları ağırlamaya başlayacağına inandığını belirtti.

''Artık işsizlik değil belki de işçinin arandığı bir il konumuna getireceğiz Şanlıurfa'yı'' diyen Çelik, 2023'e kadar geleceğin Şanlıurfasını oluşturmak için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.

2,5 MİLYON İŞSİZE İŞ VE AŞ

Türkiye'de 2,5 milyon işsiz olduğunu, bunun 800 bininin hiçbir mesleği bulunmadığını belirten Çelik, ''Her işi yaparım'' diyenlerin sayısının da 800 bin civarında olduğunu söyledi.
Bunların 600-700 bininin İşkur'un kurslarında eğitildiğini hatırlatan Çelik, eski eğitim sisteminde işi bilen, meslek sahibi eleman yetiştirilemediğini belirtti.

Bakan Çelik, şöyle devam etti:

''Dört, dört, dört diye aylardır kavgası yapılıyor ya, bunun esas amacı mesleksizlikten insanı çıkarıp genç yaşta, gelişim çağında mesleğe yönlendirmek ve yarın iş ararken zorlanmayacak gençleri sahaya sürmek için eğitim sistemimizde değişiklik yaptık. Şu anda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak, insanımız meslek sahibi olsun diye 1,5 milyon lirayı 2012'de kullanacağız. Yeter ki Şanlıurfalılar, yeter ki bu ülkede yaşayan gençlerimiz meslek sahibi olsun diye bu kaynağı ayırmış bulunuyoruz. Artık 2,5 milyon işsiz olmayacak inşallah Türkiye'de, bunu daha da aşağıya çekeceğiz. İş arayan herkese iş bulmak için iş sahaları açacağız, böylece her evde huzur olacak, şehirlerimiz huzurlu olacak."