BIST 10.164
DOLAR 32,20
EURO 35,09
ALTIN 2.468,64
HABER /  DÜNYA

Testere ile işçileri doğramışlar

Kazakistan'da sıradan bir saldırı olarak verilen olayın çok vahşi bir saldırı olduğu ortaya çıktı.

Abone ol

Kazakistan'ın Tengiz bölgesindeki petrol şantiyesinde dehşet. Tengiz’deki projenin ortaklarından Türk Enka Şirketi iddiaları yalanlasa da işin arka planı çok başka

Kazaklar'ın saldırısına uğrayan bir Türk işçisi şantiyede yaşanan dehşeti anlattı. Kazaklar'ın saldırısına uğrayan Talip Öksüz adlı bir işçi korkunç dakikaları anlattı. Tengiz bölgesinde meydana olay vahşet filmlerine taş çıkartacak cinsten.

İnternethaber'i arayan Öksüz elinde cep telefonu ile çekilmiş fotoğraflarının olduğunu söyledi. Kazaklar elektrikli testereler ile Türk işçilerine saldırmış. Ayrıca arabalar karavanalar yakılıp yıkılmış. Görgü tanığının ifadesine göre yakalanan işçiler testerelerle doğranmış.

Öksüz saldırıdan şantiyenin yüksek bir yerine çıkarak canını kurtarmış. Kavganın yemek kuyruğunda sıra tartışmasından kaynaklandığını daha sonra Kazaklar'ın şantiye dışına çıkarak çevreden insan toplayarak saldırdığını belirtti. Öksüz'e göre 50-60 kişi kaçırıldı. Bir o kadar da insan öldürüldü.

Ancak bu iddia resmi makamlarca doğrulanmadı. Yetkililelere göre 142 kişi yaralandı. Bunlardan altısı hastanede tedavi altında. Bir tanesi ise durumu ağır olduğu için amaliyata alındı.

Resmi haberlerdeki çarpıklıklar

Yetkililere göre şantiyede 6750 işçi çalışıyor. Bunlardan 4000'i Kazak. Saldırıda ise 400 Kazak'ın saldırdığı söylenmişti. Oysa geride kalan 3600 Kazak işçi nerede? Bir diğer gariplik ise Türkiye'nin Amkatı Büyükelçi Seden'in açıklamaları. Seden'e göre olay küçük ve geçiştirilemeyecek boyutta.

Büyükelçinin bile böyle konuştuğu şantiyenin güvenliğini ise ABD'li şirket koruduğu belirtildi. Ancak şirketin Türk olması nedeniyle şantiyenin güvenliğinin bile bile ihmal edildiği saldırıya müsait olduğu anlaşılıyor.