BIST 9.803
DOLAR 32,52
EURO 34,98
ALTIN 2.435,38
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Tesla'da sabotaj krizi!

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'da bir çalışanın işleri sabote ettiği iddia edilmekte

Abone ol

Son dönemde zor günler geçiren ve mail sıkıntıya giren elektrikli otomobil üreticisi Tesla, yeni bir skandalla çalkalanıyor. Gözlerin üzerinde olduğu firmanın bir çalışanının şirketle ilgili bilgileri dışarıya sızdırdığı iddia edildi. İddiayı ortaya atan isim ise şirketin kurucusu ve halen CEO koltuğunda oturan Elon Musk. Çalışanlara bir e-posta gönderen Musk, konuyla ilgili bilgilendirme yaptı. Musk e-mailde firmadan bir çalışanın yanlış kullanıcı adıyla doğrudan Tesla üretim sisteminde değişiklikler yaptığını ve geniş kapsamda hassas bilgileri üçüncü taraflara aktardığını belirtti.

Elon Musk e-mailde söz konusu kişinin şirket dışından kuruluşlarla işbirliği yapıp yapmadığının araştırıldığını belirterek, "Bildiğiniz gibi Tesla’nın ölümünü isteyen uzun bir listeden oluşan çok sayıda organizasyon var" ifadesini kullandı. Musk bu organizasyonlara örnek olarak petrol ya da doğalgaz şirketleri ile otomobil üreticilerini gösterdi. Söz konusu çalışının beklediği terfinin reddedilmesi nedeniyle böyle bir sabotaj yaptığı iddia edildi. Tesla yönetimi iddialarla ilgili medya organlarının bilgi talebine yanıt vermedi.

TESLA'DAKİ YANGININ SEBEBİ SABOTAJ OLABİLİR: CNBC Musk’ın şirket çalışanlarına dün ikinci bir e-mail daha gönderdiğini ve bir fabrikada yangın çıktığı için üretimin birkaç saat durdurulmak zorunda olduğu bilgisini paylaştığını kaydetti. Musk'ın E-mailinde "Sadece paranoyaklar sağ kalabilir" ifadesini kullandığı, bu ifade ile yangının arkasında sabotajın bulunduğunu ima etmek istediği ileri sürüldü. CNBC Tesla’da sadece bir tek cilalama tesisinde son dört yılda dört kez yangın çıktığını hatırlattı.

TESLA 3600 KİŞİNİN İŞİNE SON VERMİŞTİ:  Musk kısa bir süre önce yaptığı açıklamada, firmadaki çalışan sayısının yüzde dokuz oranında azaltılacağını belirtmişti. Hızla büyüyen elektrikli araç üreticisi Tesla yeterince üretim hedefine sahip olmadığı gerekçesiyle eleştiriliyor. Şirket elektrikli otomobillerin yaptığı kazalar nedeniyle çıkan olumsuz haberlerle de mücadele ediyor.

Kaynak: Teknolojioku