BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

Terörist yerine militan densin

TBMM Çözüm Sürecinin Değerlendirilmesi Komisyonu’nun son toplantısında terörist-militan tartışması yaşandı.

Abone ol

BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, çözüm sürecinin diline aykırı olduğunu iddia ederek terörist yerine militan denmesini istedi.

AK Partili Halil Ürün ise "Terörist zaten Türkçe değil, katil mi cani mi diyelim?” diye sordu.

Milliyet'ten Bahar Atakan'ın Ak Parti ve BDP’lilerden oluşan Çözüm Süreci Komisyonu’nda komisyonda gerginlik çıktı.

"TERÖRİST DENDİĞİ ZAMAN TERS DÖNER"

BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, geçmişte çok büyük acılar yaşandığını belirterek, “Kardeşimi gözlerimin önünde işkence yaparak öldürdüler. Gözü yaşlı ana kendi çocuğuna terörist olarak bakmak istemiyor. Militan denilebilir ama terörist dendiği zaman bu ters döner. Sürece uygun dil kullanmakta oldukça büyük yarar var” dedi.

Ak Partili Halil Ürün ise, “Dağda bulunan vatandaşlarımız neden gidiyor? Dağa köylerinden geldiler. Analarının babalarının yanına gitsinler. Kendi dilini konuşan, kendisiyle aynı köyde yaşayan insanları da tanımlamak için başka kelime mi bulmalıyız? Terörist zaten Türkçe değil, katil mi cani mi diyelim?” diye sordu.

TÜRK DEĞİL TÜRKİYE BAYRAĞI

Komisyonda konuşan BDP’li Zenderlioğlu, 15 yıl cezaevinde yattığını belirterek, “Hiç yere aldım cezayı, öyle bir suç işlemedim. Bana ‘Sen Türk bayrağına düşmansın’ dendi. Dedim ki; ‘bayrağı yanımda taşıyorum, eğer öyle olsaydı atar yanımda taşımazdım’” ifadesini kullandı. Zenderlioğlu konuşurken araya giren Metiner, “Ne Türk bayrağı, Türkiye bayrağı. Her şeyi Türkleştiriyorsunuz” dedi.