BIST 10.224
DOLAR 32,35
EURO 34,84
ALTIN 2.384,37
HABER /  GÜNCEL

Terörist annesinden polise suç duyurusu

Gaziosmanpaşa'da polis memurunu şehit eden teröristin annesi Emniyet Müdürlüğüne dava açtı

Abone ol

Polis memuru Zekeriya Yurdakul Gaziosmanpaşa'da bir lokantada yemek yediği sırada, biri kadın 2 terörist tarafından silahlı saldırıya uğrayarak şehit edilmişti. Emniyet Güçleri'nin yaptığı incelemeler sonucu teröristlerin kimliklerine ulaşılmış ve fotoğrafları kamuoyu ile paylaşılmıştı. Bunun üzerine terörist Sultan Işıklı'ın annesi Cennet Güneş ve avukatı Günay Dağ, 'Kasten adam öldürmeye teşvik etme ve adil yargıyı etkileme' gerekçeleriyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve bazı medya kuruluşları hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yapan anne Cennet Güneş, kızı Sultan Işıklı'nın terörist olmadığını ve polise saldırı eylemine katılmadığını iddia etti. Kızının basında çıkan fotoğraflarının kaldırılmasını isteyen Güneş, "Benim kızım böyle bir şeyi asla yapmaz. Hayatı tehlikede şu anda. Basından fotoğraflarının kaldırılmasını istiyorum. Kızımın eğitim aldığını söylüyorlar. Yanımdaydı, ne ara eğitim aldı? Üniversite öğrencisiydi." dedi. Anne Güneş, kızı hakkında komplo kurulduğunu ileri sürdü. Güneş, "Başına bir şey gelir diye çok korkuyorum. Çok üzgünüm." diye konuştu.

Avukat Günay Dağ ise "19 Haziran tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından iki müvekkilimize ait fotoğraf basına servis edildi. Gaziosmanpaşa'da polisi öldürenler olarak lanse edildi. Bu kişiler basında terörist, vatan haini, halk düşmanı olarak gösterildi. Müvekkillerimizle ilgili internette bir linç girişimi başlatıldı. Müvekkillerimizin kişilik hakları saldırıya uğramaktadır. Bunun için suç duyurusunda bulunacağız ve yayın yasağı talebinde bulunacağız." ifadelerini kullandı.