BIST 10.298
DOLAR 32,27
EURO 34,81
ALTIN 2.403,42
HABER /  GÜNCEL

Köprü trafiğini felç eden eylem

Boğaziçi köprüsü üzerinde eylem yapan grup, trafiği Ankara istikametine kesti

Abone ol

Enerji-Sen'e bağlı Edaş'ın taşeron işçileri işten çıkarıldıkları için Boğaziçi Köprüsü'nde eylem yaptı. Eyleme erken müdahale eden polis, köprüde iki şeridi trafiğe kapattı. Bu arada Boğaziçi Köprüsü'nde Anadolu-Avrupa yönü, maddi hasarlı trafik kazası nedeniyle 1 şerit trafiğe kapatıldı.

Enerji-Sen'e bağlı Edaş'ın taşeron işçileri işten çıkarıldıkları için Boğaziçi Köprüsü'nde eylem yaptı. Eyleme erken müdahale eden polis, köprüde iki şeridi trafiğe kapattı.

Otuz kişilik grup Avrupa yakasından gelip köprünün ortasında araçlarından inip eylem yapmak istediler. Polis duruma çok çabuk müdahale edince, eylemciler köprünün iki şeritinden polis kontrolünde Anadolu yakasına yürüdüler.

1.20120621151639.jpg

EYLEMCİLER GÜVENLİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNE GÖTÜRÜLÜYOR

Enerji-Sen Genel Başkanı Kamil Kartal'ın da aralarında bulunduğu işçiler, Anadolu yakasındaki köprü kenarında basın açıklaması yaptı. Daha sonra polis, sendika başkanını Köprü Koruma Amirliği'ne davet etti. İşçilerle beraber buraya yürüyen sendika başkanı binaya giremeden bu kez de bina girişinde bulunan çelik kuvvet aracına davet edildi.

Sendika başkanı ve yaklaşık 30 kişilik grup 15.00 itibariyle Vatan Caddesi'ndeki güvenlik şube müdürlüğüne götürülüyor.