BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,95
ALTIN 2.447,53
HABER /  SEÇİM  /  ANKET

Terör saldırıları sonrası ilk anket sonucu HDP oy oranı...

ORC Araştırma'nın yaptığı en son anketlere göre terör eylemleri HDP'nin oy oranını düşürdü. ORC Araştırma Şirketi Sahibi Mehmet Pösteki olası erken seçimde HDP'nin baraj altında kalacağı görüşünde.

Abone ol

Terör eylemlerindeki artış olası erken seçim sonuçlarını nasıl etkiler? PKK'nın saldırıları ve TSK'nın PKK hedeflerine yönelik düzenlediği operasyonlar HDP ve AK Parti'nin oy oranlarını nasıl değiştirir?

ORC Araştırma Şirketi Başkanı Mehmet Pösketi, artan şiddet olaylarının seçim sonuçlarına etkisini değerlendirdi. Pösteki'ye göre, terör eylemlerinin arttığı ortamda yapılan bir erken seçim HDP'nin oylarında düşüşe neden olacak. Olası bir erken seçimde Meclis'e 3 partinin gireceğini de söyleyen Pösteki, "Seçmen hem HDP hem de Demirtaş açısından hayal kırıklığına uğradı" yorumunda bulundu.

Ajanshaber'e konuşan Pösteki'nin açıklamalarının detayları şöyle:

“HDP’NİN KEMİK OYLARI DIŞINDA ALDIĞI OYLAR GERİ DÖNECEK”

Ben kesinlikle HDP’nin kemik oyları dışında CHP’den ve AK Parti’den kendilerine kayan oyların geri döneceğini düşünüyorum. Yüzde 35’lik bir seçmen kitlesinin de pişman olduğunu yaptığımız araştırmanın verileri sonucunda gördük. Bu da HDP’nin yüzde 13’lük oyunun yüzde 35’lik, 40’lık bir kayması anlamına gelir. Bu olduğunda HDP otomatik olarak baraj sıkıntısı yaşayacaktır.

terör eylemleri sonrası ilk anket sonucu hdp oy oranı.jpg
                               Mehmet Pösteki

“HEM HDP HEM DE DEMİRTAŞ AÇISINDAN HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADILAR”

7 Haziran öncesinde ve 7 Haziran sonrasında seçmen hem HDP hem de Selahattin Demirtaş açısından ciddi anlamda hayal kırıklığına uğradı. Beklentileri karşılanamadı. Böyle olacağını biliyorduk diyenler de var. Ayrıca AK Parti ve Tayyip Erdoğan düşmanlığından dolayı olan biteni doğal karşılayanlar da var.

“PİŞMANLIKLARINI DİLE GETİREN SEÇMENLER VAR”

Çözüm süreci açısından oy verenler veya CHP’nin içerisindeki birtakım genç seçmenler içerisinde olayların bu şekilde olacağını tahmin edemedikleri için pişman olduklarını dile getirenler var. Bunların da oranı yüzde 35’lerde.

“OLASI ERKEN SEÇİMDE 3 PARTİLİ MECLİS GÖRÜNÜYOR”

Olası bir seçimde barajı aşamaz demiyorum, aşar da demiyorum ama kritik bir eşikte. Her gün yeni bir şey oluyor. Tatmin eden bir açıklama yok HDP kanadından. Sıcak mesajlar olmadığı için şu anda sıkıntılı bir pozisyonda. 3 partili bir Meclis görünüyor.