BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Terör örgütünün 50 bin hedefi

İstihbarat raporlarına göre çözüm süreci kapsamında geri çekilmeye başlayan PKK’nın gençleri iş vaadiyle kandırdığı ortaya çıktı.

Abone ol

Bölücü örgüt, iş vaadiyle gençleri dağa çıkarmaya devam ederken 6 ayda 2 bin kişi örgüte katıldı. Terör örgütünün hedefinin 50 bin yetişmiş silahlı terörist olduğu istihbarat raporlarında yer aldı.

Bugün gazetesinin haberinde yer alan güvenlik birimlerinin hazırladığı PKK’nın çekilmediğini, aksine güç topladığını gözler önüne serdi.
 
ÖCALAN AÇIKLAMIŞTI
 
Çözüm süreciyle beraber PKK’lıların silah bırakacağı ve ülkeyi terk edeceği beklentisi oluştu. Abdullah Öcalan, 21 Mart’ta Diyarbakır’daki Nevruz kutlamalarında “silah döneminin” bittiğini ilan etmişti. O tarihten itibaren bölücü örgütün yurtdışına çekileceği açıklandı ve ateşkes ilan edildi.
 
Fakat güvenlik güçlerinin yaptığı takip ve istihbarat çalışmaları bölücü örgütte çekilmenin olmadığını, aksine daha fazla yandaş toplayıp dağa çıkardığı kaydedildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan son Akil İnsanlar Heyeti toplantısında bölücü örgütte çekilmenin olmadığını dile getirmişti. Terör örgütünün yüzde 15’lik bir çekilme sağladığı ve örgüt mensuplarının ülkeyi terk etmediği ortaya çıktı.

ÇOCUKLARINIZA İŞ VERECEĞİZ

Çözüm süreci boyunca operasyon yapmayan güvenlik kuvvetlerine karşı, PKK mart ayından bu yana yol kesme, askerlere taciz ateşi, haraç toplama gibi çeşitli eylemler düzenledi. Güvenlik güçlerinin hazırladığı son raporlar ise PKK’nın çekilmek yerine daha fazla yandaş toplamaya çalıştığını gösterdi. Son 6 ayda bölücü örgüte 2 bin dolayında katılımın olduğu öğrenildi.

PKK’lıların, bölge halkı üzerinde baskı oluşturduğu öğrenildi. Kürt vatandaşlardan bazıları, süreç sonunda bölgenin PKK kontrolüne geçeceğine inandırıldı. PKK, maddi durumu kötü olan aileleri, “Çocuklarınızı memur yapacağız, iş vereceğiz” söylemleriyle kandırdı. Ailelerin çocuklarının dağa çıkmasına bu şekilde izin verdiği belirtildi.

50 BİN MİLİTAN HEDEFİ

İstihbarat birimlerinin aldığı bilgiler ve yaptığı tespitlerde bölücü örgütün güç toplamaya çalıştığı belirlendi. PKK’nın süreci kullandığı kaydedildi. Terör örgütünün bu dönemde silahlı eğitim almış 50 bin terörist yetiştirmeye çalıştığı aktarıldı. Bölücü örgütün yetiştirdiği teröristleri “Serhildan” yani şehirlerde olay çıkaran elemanlar olarak kullanacağı bildirildi.