BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Terör örgütünden ABD'ye Afrin tehdidi!

Zeytin Dalı Harekatı'nda tarihi bir darbe yiyen terör örgütü YPG'den Suriye'deki ortakları ABD'ye Afrin tehdidi geldi. ABD'ye Afrin operasyonuna karşı tavır alma çağrısında bulunan terör örgütü “bu olmazsa ortaklığımız bozulur” dedi.

Abone ol

Terör örgütü YPG sözcüsü Redur Xelil,  ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinden Türkiye’nin Afrin’e yönelik operasyonu karşısında açık ve sert tavır almasını beklediklerini belirterek, “Bu olmazsa ortaklığımız bozulur”dedi.

Türkiye'nin PKK'nın Suriye'deki uzantısı olan YPG/PYD'ye karşı Afrin'de başlattığı operasyon sonrası, örgütten ABD'ye karşı tepkiler yükselmeye başlıyor.

ABD BAYRAKLARI İNDİRİLDİ: ABD'ye ısrarla Türkiye'ye engel olma çağrısında bulunan YPG'liler, bu talepleri yerine gelmeyince adeta çılgına döndü. Örgüt üyeleri, Tel Abyad ve civar yerleşimlerde yönetim binalarına asılı ABD bayraklarını indirmeye başladı.

Türkiye’nin Zeytin Dalı Harekatı’nda Afrin’de kritik noktaları ele geçirmesi terör örgütü YPG/PYD’yi adeta çıldırttı. Sürekli olarak ABD’ye destek çağrısında bulunan örgüt, beklediği yardımı alamayınca deliye döndü.
Bölgedeki kaynaklardan İran medyasına gelen bilgilere göre, Türkiye sınırında yer alan Tel Abyad’da bazı binalarda bulunan ABD bayrakları, teröristler tarafından indirilmeye başlandı. Aynı uygulamanın YPG/PKK’nın kontrolünde olan diğer bölgelerde de yapıldığı belirtildi.

TARİHİ DARBE YEDİLER

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan son açıklamada Zeytin Dalı Harekatı kapsamında 597 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Açıklamada, harekatla ilgili şu bilgilere yer verildi:

"Hava Kuvvetleri tarafından gece süresince gerçekleştirilen hava harekatı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 44 hedef imha edilmiştir. Harekata katılan 25 uçak emniyetle üslerine dönmüşlerdir. Türk Silahlı Kuvvetlerince desteklenen 4 Özgür Suriye Ordusu mensubu hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştır. Zeytin Dalı Harekatı kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre gece süresince 40 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 597 olmuştur."

NYT: ABD Afrin'de intihar bombacılarıyla mı müttefik?

Abdullah Ağar'dan bomba Afrin iddiası! PKK Almanya'dan...