BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,76
ALTIN 2.412,02
HABER /  GÜNCEL

Terör örgütü PKK'nın yeni taktiği

Terör örgütü PKK son dönemde taktik değiştirdi. Genelkurmay ve Emniyet yetkilileri son gelişmeleri Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda ele aldı.

Abone ol

Terör örgütü PKK/KongraGel’in son dönemdeki faaliyetleri Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda toplanan bir zirvede ele alındı.

Diyarbakır’daki cenaze törenlerinde yaşandığı şekliyle örgütün toplumsal olayları provoke etmeyi hedeflediği ve C-4’le güçlendirilmiş eylemler gerçekleştirme amacında olduğu belirlendi.

Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda geçtiğimiz salı günü yapılan toplantıya, Genelkurmay ve Kara Kuvvetleri İstihbarat Başkanlığı’ndan üst rütbeli subaylar, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanı Tuğgeneral Mehmet Çörten ile Emniyet’in terör ve istihbarat sorumluları katıldı.

Toplantıda terör örgütünün öncelikle Doğu ve Güneydoğu’da askerî birliklerin geçtiği yol güzergahlarına döşediği C-4 plastik patlayıcı ile güçlendirilmiş uzaktan kumandalı saldırıları ele alındı. Diyarbakır’da ölü ele geçirilen teröristlerin cenaze töreninde yaşanan olaylar ve önümüzdeki günlerde toplumsal olaylarda alınması gereken önlemler de yine masaya yatırılan konular arasındaydı.


PKK’nın güvenlik güçlerine dönük tasarladığı eylemler hakkında istihbarat birimlerince bilgi alışverişinde bulunulurken, terör örgütünün önümüzdeki günlerde Diyarbakır’daki özellikle cenaze törenlerinde kitlelerle güvenlik kuvvetlerini karşı karşıya getirmeyi amaçladığına dikkat çekildi.

Toplantıda, örgütün provokasyonlar yoluyla amacına ulaşamaması için yapılması gerekenler üzerinde de duruldu. Terör örgütü militanlarının sınırdan sızmaları da ele alındı. 5 bin-5 bin 500 dolayındaki PKK’lı teröristin Kuzey Irak’taki Kandil Dağı’ndan yasadışı yollardan ülkeye sızdığı gündeme geldi. Bu arada PKK’lı teröristlerin Kuzey Irak’tan Türkiye’ye yaptığı illegal geçişlerin Özel Harekat polisinin termal kameralı takibiyle tespit edildiği ortaya çıktı.

Özel Harekat birimleri yaklaşık 4 ay önce Iğdır kırsalından Kars’a geçen 200 kişilik terörist grubu, termal kamerayla görüntülemiş. Polis, teröristlere ilişkin termal kamera görüntülerini operasyon yapılması için jandarmaya teslim ederken, Ağrı’da da yine 30 kişilik bir terörist grubunun kamerayla görüntülendiği öğrenildi.

Özel Kuvvetler’deki toplantı için hazırlanan istihbarat raporlarında, PKK’lı teröristlerin Kuzey Irak’tan çok miktarda C-3, C-4 plastik patlayıcı, A-3, A-4, Bixi makineli tüfek, havan topu, roketatar ile 10 kilometre mesafeli “Docke” uçaksavar ve mermisini yurda soktuğu yer aldı. Toplantıda, PKK’nın telsiz ya da cep telefonu düzenekli uzaktan kumandalı mayın ve plastik patlayıcı tuzak bombalarla askerî birliklere karşı eylemlerini sürdürmeyi planladığı, illerde vilayet binaları ile polis ve jandarmaya ait karakol ve tesislere bombalı ve silahlı eylemler planladıkları ihbarları da ele alındı.

Haber:Sedat Günenç
Kaynak: www.zaman.com.tr