BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.430,11
HABER /  GÜNCEL

Terör olaylarının Türkiye'ye maliyeti ne kadar?

Başta Diyarbakır olmak üzere Doğu'nun birçok ilinde düzenlenen terör saldırıları ve kazılan hendeklerin Türkiye ekonomisine zararının 1 milyar civarında olduğu tahmin ediliyor.

Abone ol

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, bölgedeki çatışmalar yüzünden yaklaşık az 1 milyar TL’lik zarar olduğunu söyledi.

Diyarbakırlı iş insanları heyeti, bölgedeki çatışma ve ölümlerin yarattığı can yakıcı boyutun tespitini ve çözüm önerilerini raporlaştırıp AK Parti Hükümeti’ne, CHP’ye ve HDP’ye sundu.

MHP DE ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI

Heyet üyeleri, “Bu gemi hepimizin, batarsak hep birlikte batarız” diyerek MHP’nin de elini taşın altına koymasını istiyorlar. Heyet, şimdi randevu talep ettikleri Başbakan ile görüşmeyi bekliyor. Görüşmeden umutlu olan heyet, sorunun artık felakete sürüklenme eğiliminde olduğu görüşünde.

CAN KAYIPLARI GERİ GELMEYECEK

Heyete öncülük eden Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın Başkanı Ahmet Sayar, yaşanılanların artık çatışmanın ötesinde iç savaş manzaraları oluşturduğuna dikkat çekti. Önceliklerinin barış olduğunu vurgulayan Sayar, “Yarın ekonomik olarak insanların idame ettirmek için bir şeyler yapılabilir ancak can kayıpları geri gelmeyecektir” diye konuştu.

KAYIP NET DEĞİL ANCAK ÇOK BÜYÜK

Ekonomik kaybın net bir tablosunu şu an için çizmenin mümkün olmadığını kaydeden Sayar, “İstatistiksel olarak ortalama bir rakam ifade edebileriz ama rakam çok büyüktür. Bir milyar TL’nin üzerinde bir rakam tahmin ediyoruz” ifadelerini kullandı.