BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Terör mağduru zabıtanın dramı

Zabıta memuru Şafi Aslan'ın hayatı, dört yıl önce görev başındayken duyduğu patlama sesiyle altüst oldu.

Abone ol

Zabıta memuru Şafi Aslan'ın hayatı, dört yıl önce görev başındayken duyduğu patlama sesiyle altüst oldu. PKK'nın 'canlı bomba' saldırısında iki gözünü ve iki ayağını kaybeden Aslan, dört yıldır iki çocuğu ve eşi ile birlikte yaşam mücadelesi veriyor.

Patlamadan bu yana 34 ameliyat geçiren Şafi Aslan, şimdi protez bacak alabilmek için devletten ve hayırseverlerden destek bekliyor. Aksi halde tazminat parasıyla aldığı evini satacağını söyleyen Aslan “Sigorta protez bacak için 7 bin 100 liralık bölümü karşılıyor. Ancak protez bacak 24 bin lira. Bu parayı karşılayacak gücüm yok. Devletten ve hayırseverlerden destek bekliyorum” dedi.

Van, 9 Mart 2006: Cumhuriyet Caddesi Beşyol kavşağında PKK tarafından gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında üç kişi öldü, 14 kişi de yaralandı. Araçtaki zabıtalar arasında Şafi Aslan da vardı. 2006 yılından bu yana 34 ameliyat geçiren Şafi Aslan’ın bir gözü damarlarının çok hasar görmesi nedeni ile kurtarılamazken, diğer gözüne ise göz nakli yapıldı. Bir bacağı patlamanın ardından kesilen Şafi Aslan, diğer bacağı için ameliyat masasına yattı. Ancak ayağının iyileştirilememesi sonucu Ankara’da yapılan bir operasyonla diğer bacağı da kesildi. Yapılan operasyonların ardından tekerlekli sandalyeye mahkûm olan Şafi Aslan biri dört, diğeri iki yaşında iki çocuğuyla yaşam mücadelesi veriyor. Hayırsever vatandaşlardan yardım beklediğini belirten Aslan şöyle konuştu:

“Ben ve ailem çok zor durumdayız aldığım emekli maaşıyla anca geçiniyoruz. Bacağım her geçen gün eriyor. En kısa zamanda protez taktıramazsam her şey çok geç olacak. Ne olur bana yardım edin. Ben çocuklarımın elinden tutarak diğer babalar gibi dolaştırmak istiyorum. Yaşadığım bu duruma çok üzülüyorum. Ama çocuklarım için bu sıkıntılara katlanıyor ve yaşama bağlanıyorum. Daha önce bir protez bacağım vardı. Ancak geçirdiğim ameliyatların ardından o protezi kullanamıyorum. Yeni protez gerekiyor. Onun için de 24 bin TL lazım. Devlet bunun 7 bin 100 TL’sini karşılıyor. Geri kalan parayı karşılamıyor. Benim de bu parayı karşılama imkânım yok. Devletimizden ve yetkililerden bu konuda destek bekliyorum. Yardım bulamadığım takdirde ise tazminat parası ile aldığım evimi satışa çıkaracağım. Çünkü yakın zamanda protez kullanmaya başlayamazsam bir daha yürüme şansım olmayacak.” (Radikal)