BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.435,52
HABER /  GÜNCEL

Termometreler çıldırdı

Hava sıcaklığının gölgede 40 dereceye ulaştığı Manisa’da, çocuklar kendilerini süs havuzlarına atarken, büyükler ise parklar ve camilerde se...

Abone ol

Hava sıcaklığının gölgede 40 dereceye ulaştığı Manisa’da, çocuklar kendilerini süs havuzlarına atarken, büyükler ise parklar ve camilerde serinlemeyi tercih ediyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan sıcak hava uyarısı kendisini hissettirmeye başladı. Düne kadar 36-37 derece arasında hava sıcaklığının etkili olduğu Manisa’da termometreler bugün gölgede 40 dereceyi gösterdi.
Sıcaktan bunalan çocuklar süs havuzlarında tehlikeye aldırış etmeden yüzerek sıcak havanın etkisini yok etmeye çalışırken, süs havuzlarını evdeki leğenden daha büyük olduğu için tercih ettiklerini söylediler.
Manisa’da serinlemenin bir diğer adresi ise cami ve parklar oldu. Namazlarını kılan vatandaşlar sıcak havanın etkisiyle namaz sonrası serin olan camilerde şekerleme yaparken, parkların gölgelik alanları da vatandaşların akınına uğradı. Sıcaktan bunalan vatandaşlar sık sık çeşmelerde ellerini yüzlerini yıkarken, sıcak havanın sadece insanları değil hayvanları da etkilediği görüldü.
Bazı işyerleri ise sıcak havanın etkisini ve nem oranını azaltmak için son yıllarda yayılmaya başlanan fıskıye sistemini işyerlerine taktırarak müşterilerine serin bir ortam hazırlamaya çalışıyor. İşyeri sahipleri uygulama ile sıcak hava ve nemden dolayı oluşan bunaltıcı havayı ortadan kaldırdıklarını ve müşterilerine daha iyi ve serin bir ortamda hizmet sunduklarını belirttiler.
Bu arada Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava sıcaklığının daha da artacağını açıkladı.
(İHA)