BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Terlemeye botokslu çözüm

Yaz aylarında koltuk altında aşırı terleme şikayeti bulunan kişiler, botoks uygulamasıyla bu şikayetlerinden kurtulabilir. <br/>Terlemenin i...

Abone ol

Yaz aylarında koltuk altında aşırı terleme şikayeti bulunan kişiler, botoks uygulamasıyla bu şikayetlerinden kurtulabilir.
Terlemenin insanları sosyal olarak rahatsız ettiğini, özellikle koltuk altında terden oluşan görüntünün insanların sosyal ortamlarda psikolojik olarak sorun yaşamalarına neden olabildiğini ifade eden Dermatoloji Uzmanı Dr. Ulaş Güvenç, “Havaların ısınmasıyla birlikte insanlar daha çok terlemeye başladı. Çözüm olarak botoks yapılmasını öneriyoruz. Anti aging için kullanılan botilinum toksin (botoks), koltuk altı terlemelerinin engellenmesinde de güvenle kullanılıyor. En fazla 10 dakikalık bir işlem” dedi.
Genellikle aşırı terleyen insanların beyaz ve siyah dışında renkli kıyafetler giymekten kaçındığını da belirten Güvenç, "Bunun için botokslu tedaviyi en basit çözüm olarak görüyoruz. Uygulamanın sağlık açısından herhangi bir olumsuz etkisi bulunmuyor. Bu işlem 6 ay etkisini sürdürüyor. Yani 6 ay kadar terlemiyorsunuz" diye konuştu.
(İHA)