BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.506,18
HABER /  DÜNYA

Bir takım çevreler düğmeye bastı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Sanki bir takım çevreler bu olayları bekliyormuş gibi düğmeye basıldı ve Türkiye’ye karşı...

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Sanki bir takım çevreler bu olayları bekliyormuş gibi düğmeye basıldı ve Türkiye’ye karşı bir teyakkuz durumuna girilmesine çalışıyor” dedi.
AK Parti Genel Merkezi Ekonomi İşler Başkanlığı tarafından uygulamaya konulan Kent Ekonomileri Forumu’na katılmak için Ordu’ya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Gezi Parkı” olaylarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kurtulmuş, ülkede birkaç gün sonra her şeyin normalle döneceğini belirterek, “Birkaç gündür devam eden olaylar çerçevesinde gerçekten Türkiye bir istikrarsızlık görüntüsü içerisinde bazı çevreler tarafından sokulmaya çalışılıyor. Hatta yurt dışından bazı çevreler turizm mevsiminin başlangıcında ‘Aman Türkiye’ye gitmeyin’ şeklinde uyarılar yapmaya başladılar. Sanki bir takım çevreler bu olayları bekliyormuş gibi düğmeye basıldı ve Türkiye’ye karşı bir teyakkuz durumuna girilmesine çalışıyor. Biz inşallah sahada devam etmekte olan bu gösterilerin en kısa zamanda makul bir şekilde barışçı bir şekilde sona ereceğine inanıyoruz. Toplumun içinde iyi niyetle protestoları ortaya koyanların ne demek istediği zaten biliniyor. Ancak bu protestoları bahane ederek hiç kimsenin Türkiye’nin istikrarını bozmaya, Türkiye’nin içerdeki birlik ve dirliğini dağıtmak gibi bir hedefi olamaz. Böyle bir hedefin Türkiye’de olağanüstü dönem şartlarının ortaya çıkartılması hedefinde asla kabul edilebilir bir tavrı olamaz” diye konuştu.
“Ümit ediyorum ki, içerisinde yaşadığımız bu süreç içerisindeki bu görüntülerde ortadan kalacak, Türkiye birkaç gün içinde bütünüyle normale dönecek, aklıselim hakim olacak” diyen Kurtulmuş, “Türkiye’nin caddelerinde sokaklarında köylerinde şehirlerinde dirliğin birliğin esenliğin, barışın kardeşliğin olduğu güçlü bir kalkınma sürecini hep beraber ciddi bir şekilde sürdüreceğiz. Bizim geçmişimizde bizim tarihimizde gerçekten birlikte barış içinde yaşayabilmenin çok önemli göstergeleri vardır. Biz her insanımızın kendi farklılığı içerisinde yaşamasını her insanımızın ülkenin kalkınmasından pay alabilecek bir imkana sahip olmasını her insanımızın hayat tarzını dilediği şekilde yaşamasını bilen isteyen bir milletin geleneğine sahibiz. Bu ülke herkesin eşit ve özgür yurttaşlar olduğu bir ülkedir. Herkes farklı düşünce ve yaşam tarzına sahip olabilir. Herkesin farklı siyasi kararları olabilir. Ama cümlenin maksudu birdir. Cümlenin maksudu bir olmak zorundadır. O da bu ülkenin refahıdır. Bu ülkenin kalkınmasıdır. Bu ülkenin insanlarının özgürlük, adalet içerisinde yaşamasıdır. İşte bütün bunların hep beraber sağlayacağız” şeklinde konuştu.

"1.2 TRİLYON PARA CEBİMİZDE KALACAKTI"
Türkiye’nin 28 yıldır terörle uğraştığının altını çizen Kurtulmuş şöyle devam etti:
“Türkiye 28 yıl süreçle terörle mücadele etti. 35 bin memleket evladı bu terör sonucunda öldü. Bunların içerisinde 7 bin tanesi şehitlerimizdir. Bir annenin bir babanın evladının kaybının karşılığını dünyanın bütün servetlerini verseniz ödeyemezsiniz. Dolayısıyla bu manevi kayıplarımızın maddi bir ölçümü yok. Ama Türkiye 1984-2012 yılları arasındaki 28 yıllık süreç içerisinde olağanüstü, yüksek düzeyde maddi kayba sahip olmuştur. Bize barışın, çözümün getireceği getiri nedir? Buna ‘barış ekonomisi’ diyoruz. Türkiye’ye barış ekonomisi olağanüstü katkı sağlayacaktır. Bu 28 yıllık süre içerisinde Türkiye ortalama olarak 4.07 büyümüştür. Eğer terör olmasaydı, Türkiye kaynaklarını gücünü ilgisini, ekonomik gücünü bu terörü yok etmek için seferber olmasaydı, Türkiye her yıl ortalama 0,25 kadar daha büyüyecekti. En az ihtimalle söylüyorum. Bunun hesaplarını yaptık. Eğer Türkiye 28 yıl boyunca 4,07 değil de, 4,32 büyümüş olsaydı Türkiye’nin 1.2 trilyon dolar parası cebinde kalacaktı. Bu şu demektir: Türkiye’nin uzayda uzay üstleri olacaktı. Halen Türkiye yerli otomotiv yapmayı düşünüyor. Türkiye çoktan dünya piyasalarında rekabet eden çok güçlü otomotiv firmalarına sahip olacaktı. Türkiye en azından dünya ölçeğinde birkaç tane bilgisayar markasına sahip olacaktı. Türkiye’de bugün bizim için problem gibi görünen birçok ekonomik meseleyi aşmış, geride bırakmış olacaktı. İşte Türkiye’de çözümü istemeyenler, çözümün önüne 28 yıldır engel çıkartanlar sadece Türkiye’de halkı bir birine düşürmekle kalmadılar, aynı zamanda Türkiye’nin ekonomik olarak da ayaklarına pranga bağladılar. Bu milletin ekonomik olarak güçlü bir şekilde ayağa kalkmasına engellediler. Allah’ın izniyle çözüm sürecinin en kısa zamanda başarıyla sona ermesiyle birlikte teröre aktarılmış olan bu çabanın, gayretin, bu ekonomik kaynakların ekonomiye girdiğini düşünün.”
Ordu’da bir otelde düzenlenen Ordu Kent Ekonomileri Forumu’na Numan Kurtulmuş’un yanı sıra eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, milletvekilleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, sanayiciler ve iş adamları katıldı.
(İHA