BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,76
ALTIN 2.494,00
HABER /  DÜNYA

NATO Savunma Bakanları Zirvesi başladı

NATO Savunma Bakanları Zirvesi Brüksel’de başladı. İki gün sürecek olan zirve öncesi bir konuşma yapan NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasm...

Abone ol

NATO Savunma Bakanları Zirvesi Brüksel’de başladı. İki gün sürecek olan zirve öncesi bir konuşma yapan NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen toplantıda ana gündemin NATO’nun kendi askeri yetenekleri ve kapasitesi olacağını ifade etti.
Rasmussen, "Yüzleştiğimiz kapasite sıkıntıları, eksiklikleri ve üyeler arasında oluşan dengesizlikleri masaya yatıracağız. Özellikle sanal savunma konusundaki ilk bakanlar düzeyindeki toplantıyı gerçekleştireceğimiz bu zirvede bu alanda zayıf kalmış olan üyelere saldırı olması hakinde NATO olarak yardımcı olabileceğimiz bir yöntem oluşturmak istiyoruz ve bunu da bugün tartışacağız" şeklinde konuştu.
Geçen hafta güvenlik alanında NATO’nun desteğini talep eden Libya ile ilgili olarak Rasmussen, harekete geçtiklerini ve dün üye ülkelerin onayıyla uzman bir delegasyon gönderilmesine karar verildiğini açıkladı.
Bu delegasyonun NATO’nun nerede nasıl yardımcı olabileceğinin değerlendirmesini yapacağını belirten Rasmussen, Libya konusunda şunları söyledi:
"Uzman grup Libya’ya olabildiğince çabuk gidecek ve Haziran sonu gibi bir raporla dönecek. Üç prensip söz konusu burada. Libya’nın desteğimizi ve adımlarımızı kendi olanakları ile güçlü şekilde sahiplenmesi, sadece özel uzmanlık alanımız olan konularda tavsiyelerde bulunacağız ve son olarak en önemlisi bu, Libya topraklarında asker yerleştirmeyi öngören bir adım değil".
(İHA)