BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Meclis önünde şiddeti durdurun çağrısı

Meclis önünde toplanan Üniversite Öğretim Elemanları Derneği üyeleri, Gezi Parkı protestolarında polisin şiddeti durdurması çağrısında bulun...

Abone ol

Meclis önünde toplanan Üniversite Öğretim Elemanları Derneği üyeleri, Gezi Parkı protestolarında polisin şiddeti durdurması çağrısında bulundu.
Üniversite Öğretim Elemanları Derneği üyesi bir grup cüppeleriyle Meclis Dikmen girişinde toplandı. Grup adına yapılan basın açıklamasında Taksim Gezi Parkı eylemleri sonrasında polisin 1 Haziran’da Taksim’den çekilmiş olmasını ve barışçı gösterilere imkan sağlamalarının olumlu olduğu belirtilerek, "Ancak aynı anlayış ülke çapında hakim olmadığını, gençlere, öğrencilerimize, her kesim, yaş ve görüşten çok sayıda protestocuya polis tarafından son derece ağır bir şiddetin uygulanmakta olduğunu görmekten kaygı duyuyoruz" denildi.
Polisin yanında yer alarak şiddeti yaygınlaştırma görev ve yetkisini varsayan bazı kişilerin ortaya çıkmakta olmasının ülkenin barışı için çok ciddi tehdit oluşturduğu iddia edilerek şöyle denildi:
"Hükümetin derhal ülke çapında barışçıl protesto eylemleri karşısında uygulanan polis şiddetinin durdurmaya davet ediyoruz."
Açıklama sonrası bazı öğretim üyelerinin görev alan polisleri, protestoculara şiddet uygulamamaları konusunda uyarmaları dikkat çekti. Yapılan açıklamanın ardından hazırlanan dilekçe Meclis’e verildi.
(İHA)