BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

TEOG Kasım 2015 4 bin soru ve cevap

TEOG Kasım 2015 için geri sayım başladı. TEOG'a girecek öğrenciler ve veliler için TEOG Kasım 2015 için 83 öğretmen toplam 4 bin 500 soru ve cevap anahtarı hazırladı. TEOG Kasım 2015 konularını kapsayan 6 ders ve diğer detaylar haberimizde.

Abone ol

25-26 Kasım TEOG sınavları için öğrenci ve velileri heyecan sardı.

İyi bir liseye girmek için 25-26 Kasım tarihlerindeki TEOG sınavlarında ter dökecek olan öğrenciler daha iyi puan almak için TEOG soru ve cevaplarını arıyor.

Haberimizde hem geçmiş yılların TEOG soru ve cevaplarını bulabilir hem de MEB'den yapılan en son TEOG Kasım 2015 sınavı açıklamalarının detaylarına ulaşabilirsiniz.

TEOG KONULARI KASIM 2015

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi-TEOG sınavlarının soruları tamamlandı. Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi ve TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinden yapılan sınavların soruları okullarda görevli 83 öğretmen tarafından hazırlandı. Bu yıl TEOG sınavlarında azınlık okullarında okuyan öğrenciler için değişiklik var. Azınlık okulları öğrencilerinin "din" dersi sınavından muaf tutulduğu TEOG'da geçen yıl ilk kez Ulus Özel Musevi Ortaokulu öğrencileri bu sınava girmişti, bu yıl sırada Ermeni okulları öğrencileri var. İstanbul'da toplam 13 Ermeni İlköğretim Okulu'nda okuyan toplam 218 öğrenci ilk kez bu yıl "din" sınavına girecek.

ÖZEL OKUL ÖĞRENCİSİ YİNE MUAF

Ermeni öğrencilerin yanıtlayacağı din dersi sorularını tıpkı Musevi öğrencilerde olduğu gibi cemaat ile bu okullarda görevli öğretmenler hazırladı ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) da onayladı.

Ermeni din dersi sınavına Ermeni okullarında okuyan öğrenciler girecek. Özel okullarda okuyan Ermeni öğrenciler ile Musevi öğrenciler bu sınavdan muaf olacak. Rum okullarında okuyan öğrenciler ise diğer yıllarda olduğu gibi yine bu sınavdan muaflar.

TEOG KASIM 2015 İÇİN 4 BİN 500 SORU

6 dersten yapılan TEOG sınav sorularını değişik illerdeki devlet okullarından seçilen 83 öğretmen hazırladı. Bu öğretmenler yaklaşık 4500 soru üretti. Üretilen bu sorular Milli Eğitim Bakanlığı komisyonlarında görevli 25 öğretmen ve 22 akademisyen tarafından incelendi. İnceleme sürecinde 1500'den fazla soru elendi. Üzerinde bazı düzeltmelerin yapıldığı 2991 soru havuza alındı. İşte öğrencilere bu sorular yöneltilecek.

SINAVDA 4 FARKLI KİTAPÇIK OLACAK

TEOG sınavlarında öğrencilere her dersin sınavından çoktan seçmeli 20'şer soru yöneltilecek ve 40 dakika süre verilecek. Her sınavda a, b, c ve d olmak üzere 4 farklı soru kitapçığı kullanılacak. Sınavlar 6'sı birinci, 6'sı da ikinci dönem olmak üzere toplam 12 tane olarak yapılıyor. Her dönem iki gün de tamamlanan sınavların ikişer günde mazeret sınavları oluyor. Bu günlerde yani yılda toplam 8 gün öğrenciler okula gitmiyor. 25-25 Kasım tarihleri arasında yapılacak sınavların mazeret sınavları 12 ve 13 Aralık'ta gerçekleştirilecek. İkinci dönem ortak sınavları ise 27 ve 28 Nisan'da, mazeret sınavları da 14 ve 15 Mayıs'ta yapılacak.

1.174 MİLYON ÖĞRENCİ GİRECEK

TEOG sınavlarına 8. sınıfta okuyan toplam 1 milyon 174 bin 427 öğrencinin girmesi bekleniyor. Bu sınavların sonuçları yalnızca liselere geçişte oluşturulacak yerleştirme puanının hesaplanmasında kullanılmıyor. TEOG dersi sınavları aynı zamanda öğrencilerin okul yazılılarından biri olarak da kabul ediliyor ve öğrencilerin yıl sonu başarı puanının hesaplanmasında kullanılıyor. Bu nedenle sınava tüm öğrencilerin girmesi bekleniyor.

TEOG Kasım 2015 4 bin soru ve cevap

TEOG ÇIKMIŞ SORULAR

25-26 Kasım tarihinde yapılacak olan TEOG birinci dönem sınavlarına hazırlanan adaylar için geçen yıl çıkmış TEOG soruları ve cevaplarını derledik. 

TEOG'dan istediği puanı alarak iyi bir liseye girmek isteyen öğrenciler için aşağıdaki derslerin soru ve çözümlü videolarını hazırladık.

TEOG SORULARI DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 2015

TEOG 2015 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları cevaplarına aşağıdaki playerdan izleyebilirsiniz.

TEOG SORULARI MATEMATİK 2015

TEOG 2015 Matematik soruları cevaplarına aşağıdaki playerdan izleyebilirsiniz.

TEOG SORULARI TÜRKÇE 2015

TEOG 2015 Türkçe soruları cevaplarına aşağıdaki playerdan izleyebilirsiniz.

TEOG SORULARI FEN VE TEKNOLOJİ 2015

TEOG 2015 Fen ve Teknoloji soruları cevaplarına aşağıdaki playerdan izleyebilirsiniz.

TEOG SORULARI İNKILAP TARİHİ 2015

TEOG 2015 İnkılap Tarihi soruları cevaplarına aşağıdaki playerdan izleyebilirsiniz.

TEOG PUAN HESAPLAMA 2015

Fen ve Teknoloji, Matematik, Türkçe, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi olmak üzere 8. sınıf öğrencileri 6 dersten 6’sı birinci dönem 6’sı da ikinci dönem olmak üzere yılda toplam 12 sınava giriyor. Her gün 3 sınav olmak üzere her dönem sınavlar 2 günde tamamlanıyor. 2’şer gün süren mazeret sınavları da eklendiğinde yılda 8 gün okullar tatil oluyor.
Bu sınavlar liselere geçişte kullanılacak olan Yerleştirme Puanı’nın (YEP) hesaplanmasında yüzde 70 oranında etkili oluyor. YEP hesaplamasında öğrencilerin 6., 7. ve 8. sınıf notları da yüzde 30 etki yapıyor.

TEOG sınavlarının en önemli özelliği yanlış cevaplanan soruların doğruları etkilememesi. Geçmiş yıllarda uygulanan Seviye Belirleme Sınavları’nda (SBS) ve üniversite sınavlarında ise 4 yanlış bir doğru cevabı siliyordu. Uzmanlar ölçme değerlendirme teknikleri açısından yanlışın doğruyu etkilememesini doğru bulmasa da MEB, bu uygulamayı sürdürüyor. Bu sınavların başka özelliği de öğrencilerin hastalık gibi nedenlerle sınavlara katılamamaları durumunda telafisinin olması.