BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Temizöz bir kez daha mahkemede

Emekli Albay Cemal Temizöz ve 6 sanığın yargılanmasına devam edildi

Abone ol
Kayseri eski Jandarma Komutanı Emekli Albay Cemal Temizöz ve eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atağ'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmanın öğleden sonraki oturumunda tutuklu sanıklar emekli Albay Cemal Temizöz, Kamil Atağ, Tamer Atağ, Fırat Altın, Hıdır Altuğ ve Adem Yakin ile tutuksuz yargılanan Kukel Atağ hazır bulundu.

Müdahil avukatlardan Veysel Vesek, sanıklardan Cemal Temizöz hakkında görev yaptığı sırada ''gasp'' ve ''görevi kötüye kullanma'' suçlarından 6 soruşturma açıldığını, mahkemenin, söz konusu soruşturma dosyalarını Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan istemesini talep etti.

''ETKİN PİŞMANLIKTAN YARARLANSINLAR''

Avukat Selçuk Kozağaçlı da sanıkların yargılama sırasında sürekli Cizre'nin o dönemdeki durumunu anlattığını hatırlattı.

Sanıkların Cizre'de yaşananlara karşı yürüttüğü mücadeleyi samimi bir şekilde anlatmasını isteyen Kozağaçlı, ''Sanıklar, emir ve talimatları kimlerden aldıklarını ve neler yaptıklarını anlatarak, TCK'nın 'Etkin pişmanlık' hükmünü içeren 221. maddesinden yararlanmak için talepte bulunsunlar'' dedi.

Sanık Fırat Altın ise iddianamede yer alan cinayetlerin işlendiği tarihlerde Cizre'de bulunmadığını ileri sürdü.

Dosyada kendisiyle ilgili somut bir delilin bulunmadığını savunan Altın, ''O dönemin bütün devlet yetkilileri gelsin söylesin, böyle bir şey varsa eğer. O tarihte güvenlik güçleri beni cezaevinden çıkarıp götürdü. Ancak nereye götürdüklerini bilmiyorum. Örgütten gerçekten pişman olduğum için ayrıldım. Ama pişman olduğuma da pişman ettiler'' diye konuştu.

Emekli Albay Arif Doğan'ın talimatla ifadesinin alınması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazılmasına karar veren mahkeme, taraflarca tanığa sorulması istenen soruların da 10 gün içerisinde yazılı olarak mahkemeye bildirilmesini istedi.
Mahkeme, deliller arasında geçen ancak ulaşılamayan VHS video kasedinin akıbetinin araştırılması için Cumhuriyet Başsavcılığı ve Adli Emanet Müdürlüğü'ne yazılan yazının cevabının da beklenilmesini kararlaştırarak, duruşmanın ertelenmesine karar verdi.