BIST 10.847
DOLAR 32,18
EURO 34,88
ALTIN 2.493,25
HABER /  GÜNCEL

CHP seçimlerde ne vadediyor?

Seçim bildirgesini kamuoyu araştırmacısı Tarhan Erdem ile değerlendirdik.

Abone ol

AKP'nin hafta sonu açıkladığı seçim bildirgesinin ardından, CHP de seçim bildirgesini açıkladı bugün.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin önce cumhuriyeti kuran devrimleri gerçekleştirdiğini, sonra çok partili yaşama geçtiğini, ardından da sosyal demokrasiyi Türkiye'ye getirdiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, katılımcı bir anlayışla yeni bir anayasa yapacaklarını, medya ve siyaset arasındaki ilişkileri yeniden düzenleyeceklerini, yargı bağımsızlığını sağlayacaklarını seçim barajını ve dokunulmazlıkları kaldıracaklarını ve siyasi partiler yasasını değiştireceklerini söyledi.

Faili meçhul cinayetlere de büyük yer ayıran Kemal Kılıçdaroğlu, bunların aydınlatılmasının CHP'nin demokrasi sözü olduğunu söyledi. Alevilere ise, "Alevi yurttaşlarımızın eşit yurttaşlık hakkını bütün aşamalarda hayata geçireceğiz" sözleriyle seslendi.

Ve ekonomi... CHP'nin başına geçtiği günden itibaren yolsuzluk ve yoksullukla mücadele vurgusunu ön plana koyan Kılıçdaroğlu, seçim bildirgesinde söylemini genişletti. Ekonomide üç temel hedefini, güçlü sosyal devlet, istikrarlı büyüme ve üretene, rekabetçi bir ekonomi olarak belirledi. BBC Türkçe'den Murat Baykara, CHP'nin seçim bildirgesini, ekonomiden başlayarak, kamuoyu araştırmacısı, eski CHP'li Tarhan Erdem ile değerlendirdi.