BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,77
ALTIN 2.496,86
POLİTİKA

Temel Karamollaoğlu: Seçim yenilenmeli

Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu, Saadet Partili 2 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili “Bu katliamın üstünü örtmek için çaba sarf ediliyor" açıklaması yaptı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, 31 Mart Yerel Seçimi’nden sonra ilk kez sonuçlarla ilgili değerlendirmede bulundu. Karamollaoğlu, Malatya Pötürge’de Saadet Partisi sandık kurulu üyesi ve müşahidi 2 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili tepkisini dile getirdi.

Karamollaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: AK Parti’den aday olan şahsın köyüymüş. Buradan başka partiye oy çıkmayacak diye tehditler yapılmış. Kaymakamlık ve Valiliğe bu gidişat duyurulmuş ama tedbir alınmamış. İşin kötü tarafı bu katliamın üstünü örtmek için çaba sarf ediliyor. Hükümet bunun üstünü örterse katliamı yapanlarla yan yana gelir.

"Ya seçim yenilenmeli ya da seçilen belediye başkanı görevden alınmalı"

31 Mart Yerel Seçiminin resmi olamayan sonuçlarına göre Pötürge’de AK Parti’nin belediye başkan adayı yüzde 59.82 oy, Saadet Partisi’nin adayı Kasım Tilbaç yüzde 39.61 oy aldı.

Karamollaoğlu, olay sonrası tedirgin olan partililerin sandık başlarını terk etmek zorunda kaldığını ifade ederek, “Sayın Cumhurbaşkanı ve Adalet Bakanı’na sesleniyorum, bu olay aydınlatılmalı. Burada seçimler ya yenilenmeli ya da seçilen belediye başkanı görevden alınmalı. Yüzde 60-70 farkla Saadet Partisinin kazanacağı beklenirken yüzde 20’lik farkla kazanılmış gibi bir tablo ortaya çıkıyor” dedi.

"12’ye tekabül ediyordu, bugün yüzd

Sitene Ekle