BIST 9.754
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.431,68
POLİTİKA

Mevlüt Uysal : '15 gün İETT ücretsiz olacak'

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, yeni havalimanına taşınma sürecinin olağanüstü bir durum yarattığını belirtip 15 gün ücretsiz ulaşım açıklaması yaptı.

İstanbul yeni havalimanına taşınıyor. Mevlüt Uysal taşınma sürecine ilişkin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın katılımıyla bir basın açıklaması yaptı. Taşınmanın problemsiz şekilde yapılması temennisinde bulunan Uysal, şunları kaydetti:

-"Vatandaşımızın kafasındaki soru; 'Taşınma oldu ama uçaklara nasıl gideceğiz?' Kendileri araçları ile gelirse zaten mevcut otopark var. Toplu ulaşımla gelirse daha öncesinde Büyükşehir Belediyemiz tarafından yeni havalimanımıza güzergahlar belirlenmiş, hatları ve kalkış noktaları belirlenmiştir. 1. sınıf yolculuk yapabilecekleri Havaist şirketi kurulmuştur. İçinde Otobüs AŞ'nin de bulunduğu bir sistemle vatandaşımız sıkıntısız buraya ulaşabilecek."

İETT 15 gün süreyle ücretsiz olacak

Uysal, 29 Ekim'den bu yana Havaist'in İstanbul Havalimanı'nda yolcu taşıdığını hatırlatarak, şu bilgileri verdi:

-"Havaist araçlarının hem kalkış hem de sefer sayısı artırılabilir talebe göre. 15 ile 40 dakika arasında kalkış noktalarından hareket edilecek. Bir problem yaşamadan sıkıntı çözülmüş olacak. Bu süreç içinde İETT'nin Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na direkt 15 gün süreyle ücretsiz taşıması var. Atatürk Havalimanı'na yanlışlıkla gelen birisi oradan rahatlıkla buraya gelebilecek. Bu geçici süreyle yanlış gelenler için yapıldığı için ücretsiz olacak. Ayrıca İstanbul'da İETT'nin 3 ayrı hattan, Havaist'in de 20 noktadan buraya seferleri olacak."

Sitene Ekle