BIST 10.899
DOLAR 32,20
EURO 34,94
ALTIN 2.453,09
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Temel anasını görmesin muhalefeti!

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik kendilerine karşı yapılan muhalefeti Karadeniz fıkrasına benzetti.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Hüseyin Çelik, Kırşehir'de Memur-Sen tarafından düzenlenen konferans muhalefete yüklenerek, "Bize yapılan muhalefet 'Temel anasını görmesin' muhalefetidir" dedi.

Çelik, Yapmak istedikleri anayasa değişikliğini eleştiren muhalefetin, "AK Parti, yargıyı emrine sokuyor. Yargıyı vesayet altına alıyor. Yargının bağımsızlığı ortadan kalkıyor diyerek karşı çıkıyorlar" dedi.

Çelik, Başbakanın bindiği arabadan ve oturduğu evlerden bahsetmenin basitlik olduğunu söyleyerek şunları söyledi: "Sayın Kılıçdaroğlu tevazu gösterecek ya, "Ben dedi Baykal'ın bindiği mercedes'e binmem" evet iyi tevazu göstermek bir erdemdir. Ama tevazu gösterisinde bulunmak kibirlilikten daha kötüdür. Murat 124'emi bineceksin, hayır Audı A8. Otomotiv sektörünü bilen bilir. Audı A8, Mercedes'ten daha mı ucuz. Yapmayın bunları, bunlar hafifliktir."

İŞTE O FIKRA

Çelik, kendilerine yapılan muhalefeti Temel ile Dursun fıkrasını örnek vererek şöyle anlattı:

"Birbirlerinin can düşmanı iki kişi idam mahkumu olur ve son istekleri sorulur. İlk Temel'e sorarlar son dileğin nedir. Temel, 'Anamı görmek istiyorum' der. Daha sonra Dursun'a sorarlar, Temel'in gözlerine kin dolu bakışlarla bakarak, "Temel Anasını görmesin" bütün mesele Temel anasını görmesin. Bu Temel anasını görmesin muhalefetidir."