BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

TEMde korkunç kaza!

Otoyolun karşısına geçmeye çalışan dede ve iki torunu öldü

Abone ol

Bolu'nun Gerede İlçesi'de, akşam karanlığında kaybolan hayvanlarını aramaya çıkan 76 yaşındaki Hamdi Bozyel ile torunları 17 yaşındaki Naciye ve 15 yaşındaki Selma Bozyel, 500 metre gerideki alt geçidi kullanmak yerine, TEM otoyolunda el ele tutuşarak karşı tarafa geçmeye kalktı. Art arda çarpan iki otomobilin altında can veren dede ve iki torununun cenazeleri, bugün gözyaşlarıyla toprağa verildi.

TEM otoyolunun kenarındaki Gerede İlçesi'ne bağlı Yelkenler Köyü'nde yaşayan Hamdi Bozyel, dün sabah otlamaları için meraya saldığı büyükbaş hayvanlarının akşam eve dönmemesi üzerine, iki torununu da yanına alarak aramaya çıktı. Dede ve torunları, Hamdi Bozyel'in kullandığı traktörle TEM otoyolunun kenarına kadar geldi. Etrafta hayvanlarını bulamayan dede ve torunları, otoyolun karşı tarafındaki meraya geçmek istedi.

TRAKTÖRÜ MERDİVEN YAPTILAR

Torunlarıyla birlikte geride kalan alt geçidi kullanmayan yaşlı adam, önce traktörünü otoyol bariyerlerinin kenarındaki tele iyice yaklaştırarak park etti. Daha sonra merdiven olarak kullandıkları traktörün çamurluğuna basıp, telin üzerinden atlayan dede ve iki torunu, TEM'e çıktı. Akşam karanlığında el ele tutuşarak otoyolun karşısına geçmeye çalışan dede ve torunlarına, Ankara'dan İstanbul yönüne gelen Mustafa Hatipoğlu yönetimindeki 34 GZ 986 plakalı otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan dede ve torunlarına, arkadan gelen Metin Aktaş yönetimindeki 34 RRR 03 plakalı otomobil de çarptı. Metrelerce otomobilin altında sürüklenen kazazedelerden Selma Bozyel'in bedeni parçalandı.

Kazanın meydana geldiği bölge, parçalanan cesetlerin toplanması için trafiğe kapatıldı. Yolda uzun araç konvoyları oluşurken, yaklaşık 1 saat sonra yol ulaşıma açılabildi.

GÖZYAŞI SEL OLDU

Dede ve torunlarının cenazeleri bugün Yelkenler Köyü'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi. Köy Camii'nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazında, baba Mehmet Mustafa ile birlikte köy halkı gözyaşlarını tutamadı. Namazın ardından Hamdi Bozyel, Gerede İmamhatip Lisesi 1'nci sınıf öğrencisi Selma ile ablası Naciye Bozyel'in cenazeleri köy mezarlığında yan yana toprağa verildi.