BIST 10.248
DOLAR 32,33
EURO 34,79
ALTIN 2.398,31
HABER /  EKONOMİ

Telepresence kullanın, kara geçin!

Türk Telekom, görüntülü görüşme teknolojisi telepresence'ı kullanarak, 3 yılda 2 bin 981 toplantı gerçekleştirdi ve yaklaşık 23 bin 848 uçuştan tasarruf etti.

Abone ol

Şirketin yazılı açıklamasına göre, Karbon Saydamlık Projesi'ne Türkiye'den raporlama yapan ''ilk'' telekomünikasyon şirketi Türk Telekom, sürdürülebilirlik konusundaki uygulamalarını sürdürüyor.

Telepresence teknolojisini ''en çok kullanan şirket'' olan Türk Telekom, bu sayede karbon salınım oranını düşürürken, uçak ve uçak sonrası araç kullanımını azalttı.

Türk Telekom, 33 noktada kullandığı telepresence sistemiyle, 3 yılda 2 bin 981 toplantı gerçekleştirdi. Seyahat etmek yerine telepresence kullanılarak yapılan toplantılar ile 23 bin 848 uçuştan tasarruf edildi. Toplam uçuş sayısı, her toplantıya ortalama 4 kişinin katılacağı ve gidiş-dönüş uçuş seferi gerçekleştirecekleri varsayılarak hesaplandı.

Türk Telekom'un Nisan 2009'dan bu yana kullandığı telepresence teknolojisi, 15 Mb/s hızında internet altyapısı üzerinden, yüksek çözünürlükte, yüksek tanımlı (HD) görüntülü görüşmeyi mümkün kılıyor.

Güneş ve rüzgar gibi alternatif enerji kullanımı, telepresence, e-eğitim, filo optimizasyon çalışması, çevreci yazı karakteri Ecofont kullanımı, enerji tasarruflu ürün ve hizmet gibi sürdürülebilirlik uygulamalarını hayata geçiren şirket, 2014 yılında tamamlanması hedeflenen enerji dönüşümü programı ile her yıl 5 bin 400 hektarlık ormanın azaltacağı kadar karbon emisyonunu engelleyecek.