BIST 10.644
DOLAR 32,19
EURO 35,12
ALTIN 2.520,18
HABER /  GÜNCEL

Oktay ailesi savcının peşine düştü

Özel harekatçı Behçet Oktay'ın ailesi takipsizlik kararı veren savcınını peşini bırakmıyor

Abone ol

Ölümüne ilişkin yeniden soruşturma açılan eski Özel Harekât Daire Başkanı Behçet Oktay'ın ailesi, ilk soruşturmada takipsizlik kararı veren savcı Hüseyin Yalçın hakkında suç duyurusunda bulundu.

Aile, 25 Ocak 2009'da meydana gelen olayın ardından olay yerine gitmemesine ve Oktay'ın otomobilinin dışında vurulmasına rağmen, içinde intihar ettiğine ilişkin tutanak tuttuğu gerekçesiyle savcı hakkında soruşturma açılmasını istedi.

Oktay ailesinin avukatı Şenol Özel, takipsizlik kararının kaldırılmasıyla yeniden başlayan soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Mustafa Düzgün'e sunduğu dilekçesinde, savcı Yalçın'a, olay yerine neden gitmediği sorularak, bir ihmal saptanması halinde, izin alınarak soruşturma yapılmasını talep etti. Dilekçede, Oktay'ın kaburgalarındaki kırıkların yerleri gözönüne alınarak, bunların, kalp masajı esnasında mı yoksa dışarıdan darbeler ile mi oluştuğunun bilimsel olarak açıklanması istendi. Oktay'ın otopsisinde, kanında, uyuşturucu madde tespit edildiği belirtilen dilekçede, kokainin ağız, burun yahut sıvı yoluyla mı enjekte edildiğinin saptanması da talep edildi.

Dilekçede, olayın tek görgü tanığı olan Halil Kesici'nin 2 elinde de barut izi bulunmasının normal olup olmadığı, sadece yara ve kana el sürerek bu yoğunlukta barut izi oluşup oluşmayacağının araştırılması istendi.