BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Çanakkale mesajını twitter'den verdi

MHP lideri Bahçeli, geleceğin geçmişin bereketli bağrından yükseleceğini, iddia ve ilhamını buradan alacağını belirtti

Abone ol

Bahçeli Şehitler Günü öncesinde görüş ve düşüncelerini Twitter üzerinden takipçileriyle de paylaştı.

Geleceğin geçmişin bereketli bağrından yükselip, iddia ve ilhamını buradan aldığını kaydeden Bahçeli, "Mazinin muzafferlikle şahlanışı ve manevi ihtişamın vücuda gelmesiyle coşması kudretli yarınların müjdesi ve mesajıdır. 97 yıl önce Çanakkale'de, cihana kanlı fermanla duyurulan destan tıpkı böyledir.

Bana göre Çanakkale; imkânsızın imhası, mucizenin ilamı, bağımsızlık tutkusunun ilelebet yaşayacağının adı ve tanımıdır. Metrekareye düşen binlerce mermide, cephelerde yükselen nidalarda milletimizin umutları, heyecanları ve hiddeti vardı. Çanakkale Deniz Zaferi'ni bizlere yaşatan kahraman ceddimizi şükran ve hürmet hislerimle anıyorum. Kefensiz bir halde vatanın koynunda yatan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.

Çanakkale ruhunun kalplerimizi kuşatan dikenli telleri eriteceğini ve sımsıkı bir şekilde kardeşlik hissiyatının tazeleyeceğini düşünüyorum. Ayrıca bir gün önce Afganistan'da şehit olan milletimizin aziz evlatlarına Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne, ailelerine ve büyük Türk Milleti'ne sabır ve başsağlığı temenni ediyorum" dedi.