BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Bu hafta sinemalarda neler var?

Bu hafta sinemalarda gösterime giren filmlere ve fragmanlarını sizler için derledik... Size sadece seçmesi kaldı

Abone ol

Aşk, komedi, dram, gerilim, aksiyon... Bu hafta yepyeni 6 film sinemaseverlerle  buluşuyor.

Çocuklar Duymasın dizisinden tanıdığımız Tamer Karadağlı'nın başrolünde oynadığı ''SüperTürk'' ve Selin Demiratar, Bülent Serttaş,Volkan Öge, Tansu Tunçel ve Ömür Cedimağar'ın oynadığı ''Patlak Sokaklar: Gerzomat'' fırtınalar estireceğe benziyor.

Bir diğer film ise hem bir tür aile dramı olan hem de doğaüstü gerilim öğeleri içeren 'Sığınak'

İzlanda'da çektiği ilk dönem filmleriyle Hollywood'un dikkatini çeken ve çok geçmeden A Little Trip to Heaven ile de ilk İngilizce filmini yöneten Baltasar Kormakur 'Son Vurgun'la dönüyor.

Ününü Alacakaranlık (Twilight) serisine borçlu olan Robert Pattinson yepyeni filmi 'Aşkım Benim'le yeniden gönülleri fethetmeye hazırlanıyor.

İŞTE HAFTANIN YENİ FİLMLERİ, KONULARI VE FRAGMANLARI

SÜPERTÜRK

Tespih kullanan, beyaz çorap giyen ve yumurta topuk ayakkabıyla gezen süper kahraman olur mu? "Çocuklar Duymasın" dizisinden tanıdığımız Tamer Karadağlı'nın başrolünde olduğu SüperTürk pek çok örneğine ve yerli uyarlamasına şahit olduğumuz süper-kahraman müessesini "taş fırın"laştırarak beyazperdeye taşıyor. Gezegenleri yok olan bir medeniyetin soylarını devam ettirmek için Amerika'ya yolladığı iki bebekten birisinin yolu yanlışlıkla Türkiye'ye düşer.

Aradan 40 yıl geçer ve bebeği sahiplenen aile Ekber ismini koydukları oğullarının süper-güçlerini herkesten saklar. Fakat köye gelen Zeynep öğretmenle birlikte sırları ortaya çıkan Ekber'i eğlenceli ve komik olaylar beklemektedir... Karadağlı, sinemadaki ilk başrolünü üstlendiği filmin yönetmen koltuğunda da oturan ismi aynı zamanda. Senaryosu İzlen Erdem tarafından yazılan filmde Tamer Karadağlı'ya eşlik eden diğer oyuncular ise şöyle; Arzu Balkan, Suna Keskin, Atilla Arcan, Buket Dereoğlu, Necmi Yapıcı, Cem Emüler, Murat Serezli.



SIĞINAK FİLMİNİN FRAGRAMININI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[PAGE]

SIĞINAK

Doğduğu yer olan Arkansas'ta geçen bir aile draması olan Shotgun Stories ile festival yolculuğuna çıkan bağımsız sinemacı Jeff Nichols, Amerikan sinemasının en genç ve taze seslerinden birine dönüşmüş durumda. Henüz sadece iki uzun metrajı bulunmasına rağmen yönetmen, daha önce de çalıştığı Michael Shannon ile birlikte bu sefer küresel bir hastalık biçimine benzer bitmeyen bir korku ve gerilimi anlattığı Sığınak (Take Shelter) ile karşımızda. Apokaliptik ve tekinsiz bir atmosfer kurarak bunu sakin bir anlatımla desktekleyen film, ilk gösteriminiyaptığı Cannes Film Festivali'nde Eleştirmenler Haftası Büyük Ödülü ve Fipresci Ödülü'nü kapmıştı.

Evli ve çocuklu bir baba olan Curtis'in kıyametvar bir kasırganın merkezinde geçen kâbuslarıyla birlikte değişen yaşamıyla ilgilenen yapım Shannon'ın olağanüstü oyunculuğu kadar dert edindiği sorunsalla da tartışılmayı hak ediyor. "Hayatımdaki en gerçek hissiyat kaygıydı ve Amerikalılar da dahil olmak üzere dünyadaki tüm insanların hayatında da bu hissiyatın gerçekten var olduğunu düşündüm." diyen yönetmen Nichols, filmini korkusu ile kaygısı arasında kendisini ifade edebildiği bir araç olarak gördüğünü söylüyor. Yönetmenin Michael Shannon'la tekrar çalışacağı üçüncü metrajı 'Mud'un çekimlerinin bittiğini de yeri gelmişken belirtelim.

 

PATLAK SOKAKLAR:GERMOZAT FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[PAGE]PATLAK SOKAKLAR:GERZOMAT

"Sütü Seven Kamyoncular" gibi videolarla keşfettiğimiz Volkan Öge, Tansu Tunçel ve Ömür Cedimağar ya da nam-ı diğer BatesMotelPro ekibi ilk sinema maceralarıyla karşımızda. "Patlak Sokaklar" isimli eğlenceli Internet dizisinin ardından yolları uzun metrajdan geçen ekip, Patlak Sokaklar-Gerzomat'ın çekimlerini 4 haftalık bir sürede gerçekleştirmiş.

BatesMotelPro ekibi haricinde filmde Dedektif Jennifer'ı Selin Demiratar, çatlak Profesör Mary Jane'i Doğa Rutkay ve Kubilay Tunçer rol alırken konuk oyuncu olarak da Bülent Serttaş yer alıyor. Absürd komedi olarak nitelenen filmin en dikkat çeken özelliği Amerikan polisiye filmlerinde yıllardır izlediğimiz Hollywood yıldızlarını seslendiren dublaj ustalarına ev sahipliği yapması. Bir Hollywood polisiye parodisi olan yapım ustaların sesiyle dublajlı olarak vizyona giriyor ve bu yönüyle de hayli ilginç bir sinema deneyimi sunuyor.

SON VURGUN FİLMİNİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[PAGE]

SON VURGUN

İzlanda'da çektiği ilk dönem filmleriyle Hollywood'un dikkatini çeken ve çok geçmeden A Little Trip to Heaven ile de ilk İngilizce filmini yöneten Baltasar Kormakur, Kuzey Avrupa sinemasının karanlık, stilize ve gerçekçi dilini vizyona taşımaya devam ediyor. Son Vurgun (Contraband), yönetmen Óskar Jónasson'un Reykjavík-Rotterdam isimli filminin bir yeniden çevrimi aslında. İzlanda'nın en yüksek bütçeli yapımı olarak bilinen 2008 tarihli bu filmde başrolü Baltasar Kormákur canlandırmış ve yapım festivallerden ödüllerle dönmeyi başarmıştı.

Bu sefer Amerika'ya taşınan hikâye, kayınbiraderinin borcunu ödemek için son kez yakasını zar zor kurtardığı tehlikeli kaçaklılık dünyasına geri dönen bir adamın, eşi ve oğulları hedef olmadan önce acımasız uyuşturucu baronlarının, polislerin ve tetikçilerin gölgesinde verdiği maceralara odaklanıyor. Filmde Mark Wahlberg suç dünyasına geri dönen Chris Farraday'ı, Caleb Landry Jones kayınbiraderi Andy'i, Kate Beckinsale ise eşi Kate'i canlandırıyor. Amerika'da oldukça iyi bir gişe başarısı gösteren yapım hakkında çıkan eleştirilerse iyi-kötü bir denge tutturduğu yönünde.


GÖKTEN BİR UYDU DÜŞTÜ FİLMİNİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[PAGE]

GÖKTEN BİR UYDU DÜŞTÜ

Daha çok Before Sunrise ve devam filmi Before Sunset ile tanınan fakat Krzysztof Kieslowski'nin Üç Renk Üçlemesi'yle yeteneğini belli eden Fransız aktris Julie Delpy, ilk yönetmenlik denemesi olan Looking for Jimmy ile deneysel bir çalışmaya imza atmış, daha sonra ise yine senaryosu kendisine ait olan Paris'te 2 Gün (2 Days in Paris) ile yönetmenliği iyice benimsemişti. Delpy'nin ülkesi Fransa'da çektiği ve hayatından otobiyografik izler taşıyan son filmi Gökten Bir Uydu Düştü (Le Skylab), 1979 yazında büyükannelerinin doğum günü için bir araya gelmiş kalabalık bir ailenin hafta sonunu anlatıyor

İlk gösterimini yaptığı San Sebastian Film Festivali'nden Özel Jüri Ödülü ile dönen Gökten Bir Uydu Düştü, aşırı renkli bu buluşmayı 10 yaşında olan Albertine'in ağzından, 2018 yılına giderek perdeye taşıyor. Hayatın acı tatlı taraflarını eğlenceli bir dille, bir ailenin üç nesli üzerinden tekrar çiziyor. Film çekmeye ara vermeden devam eden Delpy'nin bir sonraki projesi, ünlü punk grubu The Clash'in yıldızı Joe Strummer'ın hayatını anlatan bir belgesel olacak.


AŞKIM BENİM FİLMİNİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[PAGE]

AŞKIM BENİM

Aşkım Benim (Bel Ami), ünlü Fransız edebiyatçı Guy de Maupassant'ın 1885 tarihli aynı isimli ünlü eserinden senarist Rachel Bennette tarafından sinemaya aktarılmış. İngiliz-Fransa-İtalya ortak yapımı olan film, 1890'ların Paris'inde geçiyor ve çekici bir genç olan Georges Duroy'un kadınlarla örülü fırtınalı yaşamında en dipten en yükseğe nasıl çıktığına bakış atıyor.

Filmin yönetmen koltuğunda ilk uzun metraj denemelerini gerçekleştiren Declan Donnellan ve Nick Ormerod bulunuyor. 30 yıllık tiyatrocu olan ikilinin bu dönem dramasında tiyatral bir dil yakalaması da bunun göstergesi. Ününü Alacakaranlık (Twilight) serisine borçlu olan Robert Pattinson'un asil ve zengin kadınları kandırarak üst sınıf basamaklarını hızlıca tırmanan Georges Duroy'a hayat verirken ona eşlik eden diğer isimler arasında Uma Thurman, Kristin Scott Thomas ve Christina Ricci de bulunuyor.

VİZYONDAKİ DİĞER FİLMLERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

[PAGE]

SEN KİMSİN

Dedektif Tekin (Tolga Çevik) ve trafik polisliğinden emekli İsmail (Köksal Engür), kayıp bir kız vakasının peşine düşerler. Fakat bu macera başlarına hiç beklenmedik işler açacak, bilmedikleri oyunlara ve hesaplara karışacaklardır. Olayı çözmeye çalışırken kendi bildiklerini okuyan ikili, başlarına gelen işlerden paçayı sıyırmaya çalışırlar...

Ozan Açıktan'ın yönetmenliğini üstlendiği filmin senaryosunda ise yönetmenin yanı sıra Levent Pala'nın ve başrol oyuncusu Tolga Çevik'in de imzası var. Köksal Engür, Toprak Sergen, Pelin Körmükçü ve Zeynep Özder'in yer aldığı filmin yapımcılığını ise BKM üstleniyor. 2 Mart'ta seyirciyle buluşacak olan yapım için beklentiler yüksek... 


İKİ DÜNYA ARASINDA FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[PAGE]

İKİ DÜNYA ARASINDA

Akademi Ödüllü yönetmen Andrew Stanton'ın "John Carter: İki Dünya Arasında" filmi, gizemli ve egzotik Barsoom (Mars) gezegeninde geçen sürükleyici bir aksiyon macera filmi.

Edgar Rice Burroughs'ın bilim kurgu romanından uyarlanan film, John Carter'ın (Taylor Kitsch) öyküsünü anlatıyor. Açıklanamayan biçimde Mars'a yollanan Carter, burada kendisini gezegen sakinlerinin arasındaki dev bir ihtilafın ortasında bulur. Tarafların arasında Tars Tarkas (Willem Dafoe) ve çekici prenses Dejah Thoris (Lynn Collins) de vardır. Carter yok olmanın eşiğindeki bu gezegende Barsoom'ın (Mars) ve halkının kurtuluşunun kendi ellerinde olduğunu anlayacaktır.