BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Telekom'da şirketler erteleme istedi

Türk Telekom özelleştirmesinde sekiz yatırımcıdan beşi erteleme talep etti. Erteleme süresinin en fazla bir ay olabileceği belirtiliyor. Karar bu hafta içinde açıklanacak.

Abone ol

Özelleştirmenin öncelikli şirketlerinden Türk Telekom’da ihale sürecinde kalan sekiz yatırımcı firmanın beşi son teklif verme tarihinin ertelenmesini istedi.

Yatırımcılar 17 Mayıs tarihine kadar ortak bulup, şirketi alabilecekleri parayı toparlamayacaklarını gerekçe göstererek 31 Mayıs’taki teklif verme tarihinin ertelenmesini talep etti.

İhale komisyonunun bir iki gün içinde talebe cevap vermesi bekleniyor. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın çok sıcak bakmadığı süre uzatım talebi, komisyondan karşılık bulursa ihalenin en fazla bir ay ertelenebileceği belirtiliyor.

ÖİB: AVEA’DA SÖZLEŞME KORUNSUN

Bu arada Avea’daki ortaklık şartları ile ilgili alıcılardan gelen açıklık talepleri de değerlendirmeye alınacak. Bu çerçevede sözleşmede değişikliğe gidilip gidilmeyeceği de tartışılacak. Ancak Özelleştirme İdaresi bu konuda sözleşmenin aynen korunması gerektiğini düşünüyor.

KOÇ VE SABANCI KARARA BAĞLANACAK

Öte yandan konsorsiyum halinde ön yeterlilik alan Koç ve Sabancı gruplarının durumu da görüşülecek konular arasında yer alıyor. Şirketlerden henüz resmi bir talep olmamasına rağmen, her ikisinin de ihaleye tek başına devam edip edemeyeceği karara bağlanacak.

Kaynak: