BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Telekom tatlıya bağlayacak

Türk Telekom “tatlıya bağlayalım” kampanyası ile borç faizi indirimi uygulayacağı bildirildi.

Abone ol

Türk Telekom’un borcundan dolayı telefonları kapanmış abonelerine “tatlıya bağlayalım” kampanyası ile borç faizi indirimi uygulayacağı bildirildi.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, borçlarını ödeme zorluğu içine girmiş ve bu yüzden telefonları kapanmış 2 milyona yakın aboneye borç faizi indirimi uygulanacağı, kullanıcıların 8 Ocak-28 Şubat 2007 tarihleri arasında birikmiş faizlerini yüzde 90’a varan indirimlerle ödeyerek borçlarından kurtulacağı ve tekrar Türk Telekom hizmetlerinden yararlanabileceği kaydedildi.

Açıklamada, kulanıcılar için büyük bir yük haline gelen borçların hem alacaklı Türk Telekom hem de telefon sahipleri için çözüme kavuşturulması için, yeni yılın ilk günlerinden itibaren başlatılacak kampanya ile geçmişten bugüne artarak gelen telekomünikasyon hizmetleri borç faizlerinin yüzde 90’a varan kısmının affedilmesi, 2007 yılına kadar ortaya çıkmış adli ve icrai takibin sonucu olan masrafların da yine Türk Telekom tarafından karşılanması kararının alındığı bildirildi.

Türk Telekom abonelerinin 8 Ocak-28 Şubat 2007 tarihleri arasında Türk Telekom merkezlerine başvurmaları halinde borç faizi indiriminden faydalanabilecekleri belirtilen açıklamada, borçların faiz indirimlerinin ödeme planına göre farklılaştığı ifade edildi.

Buna göre, borcunu tek seferde kapatmak isteyen kullanıcıların birikmiş faizin yüzde 90’ı, borcunu iki taksitte ödeyecekler birikmiş faizin yüzde 70’i, borcunu 3-4 taksitte ödeyecek olanların ise birikmiş fazin yüzde 60’ı kadar indirimden faydalanabileceği bildirildi.