BIST 9.089
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.325,93
HABER /  GÜNCEL

Telefonda müdürün sesini duyan veliler şaşkınlık yaşıyor

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eğitim-öğretim sürecinin yapıcı ve çözüm odaklı bir şekilde yönetilmesine katkı sağlamak amacıyla 'Muğla Öğretmeniyle ve Velisiyle Görüşüyor' projesi başlatıldı.

Abone ol

Velileri cep telefonuyla arayan Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, kendisini tanıttıktan sonra, 'Çocuğunuzun bir sıkıntısı var mı', 'Öğretmenizden memnun musunuz', 'Okulunuzda eksik bulunuyor mu' sorularını yöneltiyor. Telefonun ucundaki veliler ise bir süre şaşkınlık yaşadıktan sonra, Müdür Töre'ye ilgisinden dolayı teşekkür ediyor.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilk ve ortaöğretim okullarındaki öğrencilerin eğitim- öğretim süresince karşılaştıkları sorunların tespit edilmesi, mevcut durumlarına ait memnuniyet düzeylerinden haberdar olunup çözüm üretilmesi ve iyi uygulamaların eğitim ortamlarına uyarlanması hedefiyle 'Muğla Öğretmeniyle ve Velisiyle Görüşüyor' projesi hayatı geçirdi. İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, proje kapsamında 2018- 2019 eğitim- öğretim yılında 152 bin 570 öğrenci velisi ve 13 bin 93 öğretmen ile bire bir telefon görüşmesi yapılacağını ve bu sayede yaşanılan sorunların kısa sürede tespit edilerek çözüleceğini söyledi.

Proje kapsamında müdürlük görevlileri tarafından web tabanlı yazılım programıyla bir uygulama oluşturuldu. Hazırlanan uygulamaya giriş yapılabilmesi adına proje kapsamındaki tüm yöneticilere kullanıcı adıyla birlikte bir şifre verilmesi ve her kullanıcının görevi, unvanı ve görev yerine göre yetkilendirilmesi sağlandı. Görüşmelerin online bir platforma kaydının yapılması ile okul, ilçe ve il düzeyinde şikayet ve memnuniyet düzeyleri hakkında bilgi sahibi olunacak, bu sayede müdahale alanları belirlenerek doğru ve etkin politikaların belirlenmesinin sağlanması hedefleniyor. Veliler ve öğretmenler ile görüşmeye başladıklarını belirten Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, şunları söyledi:

"Muğla geniş bir alana sahip ilimiz. Okullarda yaşanılan sorunların hızlı bir şekilde tespit edilip çözülmesi amacıyla böyle bir proje başlattık. Projemiz öğrencilerimizin eğitim-öğretim süresince karşılaştıkları sorunların tespit edilmesi, mevcut durumlarına ait memnuniyet düzeylerinden haberdar olunup çözüm yolları üretilmesi ve iyi uygulamaların eğitim ortamlarına uyarlanması amacıyla hem öğrenci velileriyle hem de öğretmenlerle telefon görüşmesi yapılarak online bir portala veri girişi yapılması esasına dayalıdır. Ayrıca, ilimizde müdürlüğümüze bağlı okullarda öğrenim gören öğrencilerimizin daha iyi ortamlarda yetişmesinin sağlanması, çalışanların moral ve motivasyonunun arttırılması, öğretmen ve veli ile iletişimlerinin sağlanması da planlanmaktadır."

152 BİN 570 ÖĞRENCİ VELİSİ İLE GÖRÜŞÜLECEK
Müdür Töre, uygulanacak proje kapsamında 2018-2019 eğitim-öğretim yılı sonuna kadar 152 bin 570 öğrenci velisi ve 13 bin 93 öğretmen ile bire bir telefon görüşmesi yapılacağını, veli ve öğretmen gözünden sorun ve memnuniyet alanlarının belirleneceğini, projede kendisinin yanı sıra 3 müdür yardımcısı, 13 ilçe müdürü, 43 şube müdürü ve 800 okul müdürünün arama yapmaya başladığını söyledi. Töre, Projemiz aynı zamanda bakanlığımızın '2023 Eğitim Vizyonu Belgesi'nde belirlenen okul ve il bazında veriye dayalı yönetim, insan kaynağının verimli kullanılması, okul ve kurumlarımızın hizmet kalitesinin arttırılması ve okullar arası başarı farkının azaltılarak okulların niteliğinin arttırılması hedeflerine katkı sağlayacaktır diye konuştu.

Öte yandan Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, kendi özel cep telefonuyla aradığı velilere kendisini tanıttı. Töre şaşkınlık yaşayan veliler ile bir süre sohbet ettikten sonra, 'Çocuğunuzun bir sıkıntısı var mı', 'Öğretmenizden memnun musunuz', 'Okulunuzda eksik bulunuyor mu' 'Sizin için yapmak istediğimiz her hangi bir şey var mı' sorularını yöneltiyor. Konuşmanın ardından büyük memnuniyet duyan veliler ise ilgisinden dolayı Müdür Töre'ye teşekkür etti.