BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Telefon görüşmeleri geyik muhabbet

F.Bahçe Başkanvekili Nihat Özdemir, şike davasıyla ilgili ilginç açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Özdemir, iddianamede bulunan telefon kayıtlarının boş muhabbetlerden ibaret olduğunu söyledi.

Habertürk TV'de Emin Çağlar'ın sunduğu; HT Spor Yayın Yönetmeni Halil Özer, HT Spor yazarları Serdar Ali Çelikler ve Meriç Müldür'ün katıldığı "Sportürk" adlı programa F.Bahçe Başkanvekili Nihat Özdemir konuk oldu.

F.Bahçe Başkanvekili Nihat Özdemir'in o açıklamaları

FB'nin kadınları dünki maçta dünya rekoru kırdı. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Fenerbahçe'yi her zamanki gibi taraftarı yalnız bırakmadı. Dün akşam seyircisiz bir maç oynayacaktık. Ancak karar son anda değişti. Taraftarlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Kadın, erkek, çocuk, yaşlı, genç fark etmiyor. F.Bahçe'nin taraftarı çok vefalı. Stadı doldurdular. Dosta düşmana karşı taraftarlık dersi verdiler. Bu sene de kış olmasına rağmen 40 binin üzerinde taraftarımızın önünde iyi bir galibiyet aldık. Çok mutluyum. Çünkü ilk Manisa maçında 10 kişi oynamalarına rağmen 2 puan kaybettik. Dün de 65. dakikaya kadar geride devam ettik. Ancak 4-2'lik bir skorla döndük. Bu nedenle mutluyum.

DEMİRÖREN'İN ADAYLIĞI

Futbol Federasyonu Başkanlığı için Yıldırım Demirören tek aday gibi gözüküyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

Basında, Demirören öne çıkmış durumda ama başkanlık için yarın 17:00'a kadar müraacat edilebilir. Spor siyasetinde değil 24 saat, 2 saatte bile her şey değişebilir. Kimlerin aday olacağı belli değil.

Yıldırım Demirören'i destekleyecek misiniz?

F.Bahçe Spor Kulübü olarak TFF Başkanlığı için isim üzerinde durmuyoruz. Bu süreci adil yönetebilecek bir ismin aday olmasından yanayız. Yıldırım Bey, Kulüpler Birliği Başkanlığı bitirildi. Başkanlığa bizim oylarımızla gelmişti. Birliği beraberliği sağladı ve sorunlarımızı düzeltti.

Sizin Şenes Erzik'e bir güveniniz vardı. Yıldırım Bey'e de aynı güveniniz var mı?

6222 Yasası için özürler diledi. 4 partiyi dolaştı. 6222 Yasası'nın ağır olan maddelerini Sayın Yıldırım Demirören'in ve siyasilerimizin çalışmaları sonucu 6208 Sayılı Kanuna dönüştü ve 8 arkadaşımız serbest kaldı.

UEFA CEZA VERECEK Mİ?

UEFA Türk futboluna ceza verir mi?

Geçen süreçte acaba UEFA'yı bu kadar topa tutan iç işlerine karışmasına neden olan kimler var. Biz F.Bahçe yönetimi olarak, Ali Koç ile basın toplantısı yapmıştık ve çok önemli belgeleri açıkladık.Ben o gün de söyledim bugün de söylüyorum. UEFA İngiltere dışında bir ülkeye ceza verdi mi? Sayın Egemenoğlu aksini söylese de hayır böyle bir şey olmadı. Bu ceza alma durumu sürekli pompalanıyor. Ancak ben Türk futboluna UEFA'nın ceza vermeyeceğini düşüyorum.

Yeni federasyon ve kurulları( Etik Kurulu, Disiplin Kurulu, Tahkim Kurulu) değişmeli mi?

Bu önümüzdeki günlerde kim TFF Başkanı olacaksa şunu unutmamalı bu kurullar futbola yön verecektir. Buna göre bir isim getirilmelidir.

Korku pompalıyor dediniz. Sayın Aydınlar yaptığı açıklamada sizin ''Şampiyonlar Ligi'ne katılmayacağız'' dediğinizi söyledi. Bu olay doğru mudur?

Sayın Ali Koç şahidimdir. Böyle bir şey yok. Bahsettiği şekilde sözler sarf etmedim. Zaten böyle bir yetkim de yok.Ben Başkanvekiliyim Başkan değilim. Bu kararı ancak F.Bahçe'nin Genel Kurulu verir. Sıfır hatayla kulübümüzü yönetmeye çalışıyoruz ve tüzükteki yetkilerimizi de iyi biliyoruz.

F.Bahçe'den şikayetçi olacağım gibi açıklamalara ne diyosunuz?

Sayın Aydınlarl'a ilgili konuların konuşulmasını istemiyorum . F.Bahçe çok büyük bir kulüptür hemen hemen 7,5 aydır yaşadığımız olaylara rağmen 9 dalda çalıştığımı bütün takımlarımız şampiyonluğa oynamak üzere ilerliyor. Tüm yaşanalara rağmen her dalda dimdik ayaktayız.

Fenerbahçe'nin görüşü mahkeme sürecinin beklenmesi midir?

İki tane önemli konu var. Biri yargı diğeri Futbol Federasyonu'nun kurullarının kararları... İkisinin de kararları farklı, biz ikisinde de adil yargılanma istiyoruz. Sözlü savunmaların alınmasını istiyoruz.

Galatasaray'ın 3 Temmuz'dan bu yana uyguladığı politika hakkında ne düşüyorsunuz?

Netice olarak ben burada bir tarafım. Ancak 3 Temmuz'dan bu yana olan her şeyi Türk kamoyu bilmektedir. Bu kararı onlara bırakıyorum. Bu güzide takımımızın hangi cevapları verip sonrasında hangi şeyleri söylediklerini biliyorum. Bu sürece kimlerin etkenleri olduğunu da biliyorum. Bunları da önümüzdeki günlerde paylaşacağım.

İSTİFA SÜRECİ

İstifa kararı aldınız ve vazgeçtiniz. Bunun nedeni nedir?

Birçok sıkıntılı zamanlar yaşadım. Sağlığım bozuldu ve F.Bahçe'ye faydalı olamayacağımı düşündüm.17 yıldır bu takıma hizmet veriyorum.Arkadaşlarım aradı ve Aziz Yıldırım da buna karşı geldi. Hem kardeşleri hem yakınları buna çok üzüldüğünü ilettiler. Sonuç olarak benim dilekçem oy birliğiyle kabul edilmedi.

"GEYİKLERDEN İBARET"

İddianemayi okuduktan sonra ne düşünüyorsunuz?

401 sayfalık iddianamenin tamamı bize ait değil. Bizimle ilgili olan kısmı 40-50 sayfa civarında... Yargının gerçek delillere bakması gerekiyor. Telefon dinlemelerinin bir çoğunun boş olduğunu, tabiri caizse geyik muhabbetlerinden kaynaklandığını görüyoruz. Yarından itibaren savunmaların da bu yönde verileceğini düşünüyorum