BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Telafer'e hava saldırısı: 70 IŞİD'li öldürüldü

Irak Hava Kuvvetleri'nin Telafer'e düzenlediği hava saldırısında 70 IŞİD üyesinin öldüğü açıklandı.

Abone ol

Irak Hava Kuvvetleri'nin, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) kontorülünde bulunan Telafer'e düzenlediğı hava harekatında 70 örgüt üyesinin öldüğü, 40 aracın da tahrip edildiği açıklandı.

Irak'ın Musul ve Selahattin kentlerini kontrolünü ele geçiren IŞİD, Irak Hava Kuvvetleri tarafından düzenlenen operasyonlarda darbe aldı. Musul'dan bir askeri yetkilisi, Irak Hava Kuvvetleri'nin Telafer'e düzenlediği hava harekatında 70 IŞİD'li teröristin öldürüldüğü, 40 aracın da tahrip edildiği açıkladı.

Askeri yetkili bir grup IŞİD üyesinin öğlen yemeği için bölgedeki bir aşiret reisinin evinde bulunduğu sırada hava saldırısının düzenlediği ve Irak ordusunun kaybettiği mevzilerden bir kısmını geri alarak IŞİD'i püskürttüğünü belirtti.

KERKÜK'TE 15 TÜRK DAHA KAÇIRILDI

Doğan Haber Ajansı'na göre, Irak'ın Selahaddin iline bağlı Dor ilçesi ile Kerkük arasında bir inşaatta çalışan, 15'i Türk 60 işçi IŞİD tarafından kaçırıldı. Serbest bırakılan bir Iraklı işçi, 15'i Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 60 işçinin Irak Şam İslam Devleti örgütü (IŞİD) tarafından kaçırıldığını söyledi.

Örgüt kaçırdıkları işçilerden Sünni olanları serbest bıraktı. Serbest bırakılan işçinin açıklamasına göre, işçilerin aralarında 15 Türk vatandaşının yanı sıra Pakistan, Bangladeş, Nepal ve Türkmenistanlılar da bulunuyor. İşçiler bir Türk firmasına ait 100 yataklı bir hastane inşaatında çalışıyordu.

PEŞMERGE DE KAÇIYOR KERKÜK DÜŞÜYOR SON DURUM

Irak'ta kaos giderek büyüyor, Kerkük yeniden IŞİD'in hedefinde. Irak Türkmen Cephesi Sözcüsü Ali Mehdi, Kerkük'ün her an düşebileceğini söyledi. Terör örgütü IŞİD'in bölgeyi ablukaya aldığını söyleyen Mehdi, bölge için uluslararası bir gücün ya da Türkiye'nin müdahale etmesi gerektiğini söyledi. (Haberin devamı için TIKLAYIN)