BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Tekin MYK üyesi olarak mı kalacak?

MYK üyeliğine seçilen Tekin neden Genel Başkan Yardımcısı yapılmıyor? Kulislerdeki iddialar ilginç.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcılığına getirilmesine kesin gözüyle bakılan Gürsel Tekin'le ilgili kriz sürüyor. Son yapılan MYK toplantısında da Tekin'e genel başkan yardımcılığı unvanı verilmedi. 

Tekin'in bu göreve getirilmesi için CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun “Tekin’i Genel Başkan Yardımcısı olarak görevlendirdim” demesi yeterli. Ancak Kılıçdaroğlu bunu dünkü toplantıda da söylemedi.

Kılıçdaroğlu’nun bu tavrında daha önce kulislere yansıyan ancak gizlenen bir iddiayı gündeme getirdi. Bu iddia Tekin'in MYK üyesi olarak seçildiği Parti Meclisinde aldığı oylarla ilgili. 

38 OY ALDI İDDİASI

Basına da yansıyan iddiaya göre Gürsel Tekin Parti Meclisi toplantısında söylendiği gibi 48 oy değil sadece 38 oy aldı. Ancak Genel Sekreter Önder Sav'ın müdahelesi ile bu oy sayısı 48'e çıkarıldı. Verilen oy sayısı Parti Meclisi'nde Tekin rahatsızlığını gözler önüne serdi. Kılıçdaroğlu'nun isteği üzerine Tekin MYK'ya seçildi, ancak genel başkan yardımcılığı koltuğu konusu da bu sonuçtan sonra kapandı.

Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay MYK toplantısı sonrası yaptığı açıklamada “Tekin’in durumu” ile ilgili soruya “Genel Başkanımızın taktiri” karşılığını vermekle yetinmişti.

BAŞKAN YARDIMCILIĞI TEKNİK AYRIM

CHP yöneticileri Tekin için şu an bir sıkıntı bulunmadığını belirterek, "Genel Başkan Yardımcılığı veya genel sekreter yardımcılığı bunlar teknik dağılımlar. Teknik bir konu sadece. Sayın Tekin MYK üyesi olmuş ve yoğun tempoda çalışmalarına başlamıştır. Bir kriz veya sorun yoktur" açıklamasında bulundu.