BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

TEKEL işçilerinde büyük yas

46 gündür grevde olan TEKEL işçilerine bir de yas eklendi. Batmanlı işçi Hüseyin Aslan kalp krizi sonucu hayatını kaybetti

Abone ol

Ankara'da eyleme devam ederken yakınlarının acı haberlerini alan TEKEL işçileri de var. Batmanlı işçi Hüseyin Aslan gdireniş sırasında kızını kaybetti, Hüsniye Bayram ve Yasemin Çelenk kardeşler de babalarını toprağa verdiZaman zaman halay çeken, oyun havaları eşliğinde oynayan, arkadaşlarının esprileriyle eğlenceli vakit geçiren işçiler, günlerdir ayrı oldukları yakınlarından gelen acı haberlerle de üzülüyor.

İzmir'deki TEKEL işyerinde çalışan Hüsniye Bayram ve Yasemin Çelenk kardeşler, kalp krizi geçiren babalarının vefat haberini eylemlerine devam ederken öğrendi. Kız kardeşleri, ilk olarak günlerdir birlikte eylem yaptıkları, yemeklerini, giyeceklerini paylaştıkları arkadaşları teselli etti.

Diğer illerden gelerek eyleme katılan işçiler de kız kardeşlere başsağlığı dileklerini iletti. İki kardeş, arkadaşlarının desteğiyle babalarının cenazesine katılmak üzere eyleme ara vererek Ankara'dan ayrıldı.

KIZINI TOPRAĞA VERİP DÖNDÜ

Geçtiğimiz günlerde kızının acı haberini alan TEKEL işçisi Hüseyin Aslan da kızını toprağa verdikten kısa bir süre sonra Ankara'ya, eylemdeki arkadaşlarının yanına döndü.

Batman işçilerinin konakladığı çadırda eyleme devam eden Aslan'a, çadıra taziyeye gelen diğer işçiler başsağlığı dileklerini iletti.

14 yaşındaki kızını Akdeniz anemisi nedeniyle kaybeden Aslan'ın, küçük oğlu Osman'ın da aynı hastalıkla mücadele ettiği öğrenildi