BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.393,32
HABER /  GÜNCEL

Tek yumurtayla 18lik omlet

Candan ailesi yumurtadan yana şanslı. Tek bir yumurtayla karın doyuruyorlar.

Abone ol

Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Gökköy'de hobi olarak devekuşu yetiştiriciliği yapan Candan ailesi, zaman zaman kuşların bir tek yumurtasıyla yaptıkları omletle 18 kişiyi doyurabiliyor.

Köyde hobi olarak 8 yıldan bu yana devekuşu yetiştiriciliği yaptığını belirten Beyti Candan, kuşların yumurtalarının oldukça ağır olduğunu ifade ederek, "Bu kuşlar yılda 60 ile 80 arasında yumurta veriyor. Bunların da tanesi yaklaşık 30 ile 50 YTL arasında satılıyor. Tanesi 1.5 kilogramı bulan devekuşu yumurtalarından bir tanesi ile yaptığımız omletle 18 kişilik bir aile karnını doyurabiliyor" dedi.

Devekuşu yumurtalarının kabuklarının da iyi para ettiğini kaydeden Beyti Candan, "Özellikle süs amaçlı satılan bu yumurtaların içi boş olanları 15 ile 20 YTL arasında satılıyor. Bunları satın alanlar üzerlerine çeşitli süslemeler yaparak odaların bir köşesinde sergiliyorlar. Ayrıca devekuşu yumurtalarının bulunduğu ortama örümcek gelmemesi sebebiyle bunlar büyük rağbet görüyor" diye konuştu.

Bu arada devekuşu yumurtalarının kabuklarının çok sert olması sebebiyle zor kırıldığını da vurglayan Beyti Candan, "Bu yumurtaları kırarken çekiç kullanmak zorunda kalıyoruz. Ancak bu şekilde kırdıktan sonra tavaya koyup omlet yapabiliyoruz" şeklinde konuştu.