BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

'Tek amacı Köşk'e çıkmak'

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal Başbakan Erdoğan'ın tek amacının Köşk'e oturmak olduğunu savundu ve 'Çankaya her kesimin onayıyla belirlenecek bir makamdır' dedi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AKP'nin 3 Kasım seçimlerinde aldığı yüzde 34 oy için "militan güç" benzetmesi yaparak "Erdoğan’ın tek amacı militan gücünü kullanarak Çankaya Köşkü’ne oturmak" dedi.
Baykal, CHP Parti Meclisi'nin basına kapalı bölümünde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim istememesinin amacının cumhurbaşkanlığı seçimlerini beklemek olduğunu belirtti. Erdoğan’ın gerçek amacının yüzde 34'lük militan gücüyle Köşk'e oturmak olduğunu savunan Baykal “Çankaya her kesimin onayıyla belirlenecek bir makamdır. Süleyman Demirel'i örnek gösteriyorlar ama Demirel, Köşk'e çıkarken konsensüs sağlamıştır. Erdoğan’ın böyle bir konsensüs sağlaması mümkün değil" dedi.
İslami yönetim isteyenlerin gizli çalışma içinde olduğunu da iddia eden Baykal, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Yücel Aşkın'ın tutuklanmasını örnek göstererek “Bunların amacı Van’daki olaylardan da anlaşıldığı gibi, siyaset aracılığıyla yargıyı kumpas altına almaktır. Cumhuriyetin kurumlarını, Anayasa Mahkemesi, YÖK, HSYK, yargı sistemini, Yargıtay üyelerini belirlemektir" ifadesini kullandı. Baykal ayrıca ABD’nin İran’a doğrudan müdahaleyi göze alamayacağını ve ancak lokal saldırı olabileceğini söyledi.

Haber: EZELHAN ÜSTÜNKAYA Ankara
Kaynak: