BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.426,31
HABER /  POLİTİKA

Tecavüzcü Coşkun örneği Polat Alemdar'ı kızdıracak

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan Başbakan'a Coşkun ile görüşsün dedi

Abone ol

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, “Rahmetli Erol Taş, Danyal Topatan, Ahmet Tarık Tekçe keşke sağ olsaydı da Başbakan onlarla da görüşseydi. Üçü de saygıdeğer kişilerdir. Bunlar vefat etti diye üzülmesin Başbakan, Coşkun hayatta. Coşkun ile de görüşmesini tavsiye ediyorum.” dedi.

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

''COŞKUN İLE DE GÖRÜŞMESİNİ TAVSİYE EDİYORUM''

 Başbakan Erdoğan’ın dün bazı sanatçılar ile yaptığı görüşmeyi hatırlatan Tan, “Polat Alemdar namı ile maruf Necati Şaşmaz, Hasan Kaçan gibi Türkiye’deki belli tiyatro ve sinema sanatçıları ile görüştü. Bir Başbakan herkesle görüşebilir. Ne zaman kiminle neyi konuşur, kendi bilir. Yalnız rahmetli Erol Taş, Danyal Topatan, Ahmet Tarık Tekçe keşke onlar sağ olsaydı onlarla da görüşseydi.

Üçü de saygıdeğer kişilerdir. Bunlar vefat etti diye üzülmesin başbakan, Coşkun hayatta. Coşkun ile de görüşmesini tavsiye ediyorum. Bu da Türkiye’nin sorunlarının önünü açacaktır. Necati Şaşmaz televizyonlarda yarım saat konuştu. Benim zekam ve algılamam müsait olmadığı için ne dediğini anlayamadım. Sanırım Coşkun’u dinlerse, Coşkun’ da bir açıklamada bulunursa biz de bir şeyler anlarız bu son durumdan.” diye konuştu.

''BAŞÖRTÜSÜ İÇİN NE YAPTINIZ?''

Başbakan Erdoğan’ın, “Başörtülü olduğu için üniversiteye giremeyenler için ne yaptınız?” şeklindeki sözlerini hatırlatan Tan, “Ayıptır, günahtır. 10 seçim kazandınız, Refah Partisi’nden bugüne kadar, bir başörtüsü ile ilgili siz ne yaptınız?” diye sordu.

BDP’nin başörtüsü ile ilgili verdiği kanun teklifinin Meclis’te beklediğini kaydeden Tan, “Neden oylamıyorsunuz, neyi bekliyorsunuz? Bu kadar tiyatro, halkın zekası ile dalga geçme noktasına geldi. Gel de Aziz Nesin’i hatırlama bu sefer.” dedi.

''SİYASETEN VEFAT ETMİŞTİR''

Tan, hükümetin reform yapma demokratik bir Türkiye kurma, Alevilerle Kürtlerle barışma, laik dindar gerilimini ortadan kaldırma, Türkiye’yi demokratik bir cumhuriyet haline getirme, yeni anayasa yapma azmi ve iradesinin bittiğini ileri sürerek, “Siyaseten vefat etmiştir, vefat etmedim, dimdik ayaktayım diyorsa, yıkılmadım diyorsa, işte seyran, işte meydan. Doğru düzgün anayasa konusunda gel BDP ile uzlaş.” şeklinde konuştu.