BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.433,02
HABER /  DÜNYA

Bakan Şahin Gezi mağduru kadına sahip çıktı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Genç bir annenin bebeği ile maruz kaldığı alçakça saldırı beni derinden yaralamıştır. Bu va...

Abone ol

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Genç bir annenin bebeği ile maruz kaldığı alçakça saldırı beni derinden yaralamıştır. Bu vahşiliği kabul etmek mümkün değildir"
Bakan Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın "Çok önemli bir yakınımın gelinini, Başbakanlık ofisimin yanında, yerlerde süründürdüler, kendisini, çocuğunu taciz ettiler" diye gündeme getirdiği olaya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. İstanbul Kabataş İskelesi’nde başörtülü bir annenin ve bebeğinin, bir grup tarafından darp edilmesi ve anneye hakaret edilmesinin alçakça bir saldırı olduğunu ifade eden Şahin, "Genç bir annenin bebeği ile maruz kaldığı alçakça saldırı beni derinden yaralamıştır" dedi. Şahin, "Bu vahşiliği kabul etmek mümkün değildir. Hangi dil, din, mezhep, etnik köken ve bölgeden olursa olsun bir kadına ve masum bebeğine uzanan bu karanlık eller ancak sevgi, şefkat, merhamet, hoşgörü, adalet, birlikte yaşamak ve tahammül duygusundan yoksun insan müsveddelerine ait olabilir. Bu kişiler masum bir anne ve bebeğine değil demokrasiye, milletimizin değerlerine ve insanlığa saldırmışlardır" ifadelerini kullandı.
Şahin, açıklamasında şunları kaydetti: "Bu saldırganların, 93 yıl önce Şehitkamil’in annesine saldıranlarla 21 yıl önce müslüman Boşnak kadınlara saldıranlardan ne farkı var? Kadına ve çocuğa yönelik her türlü şiddetle mücadele konusunda kararlı olan Bakanlığımız bu saldırıda da mağdurun tarafı, olayın takipçisi olarak davaya müdahil olma kararı almıştır. Bu saldırıyı gerçekleştirenlere karşı hukuk kuralları çerçevesinde gerekenler yapılacaktır. Hiç kimsenin endişesi olmasın ki geçmişte olduğu gibi bugün de milletimiz sağduyu, birlik ve beraberlik içinde bu günleri geride bırakacak ve istikrarlı adımlarla büyümeye devam edecektir."