BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.404,86
HABER /  GÜNCEL

T.C’ye kimse dokunamaz!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu 'T.C kaldırılıyor' tartışmalarına son noktayı koydu

Abone ol

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bazı kurumların tabelalarından T.C. ibaresinin kaldırılmasına yönelik tartışmalara atıfta bulunarak, T.C.’ye kimsenin dokunamayacağını söyledi.

Bakan Müezzinoğlu, birilerinin ‘T.C. gidiyor’ diye topluma korku saldığını ifade etti.

2T.C'YE KİMSE DOKUNAMAZ'

Kağıthane Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan kültürel tesisin açılışına Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve diğer yetkililer katıldı. 

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, açılış öncesi yaptığı konuşmada birilerinin topluma geçmişte olduğu gibi korku yaydığını ifade etti. Geçmişteki darbeleri, parti kapatmalarını hatırlatan Müezzinoğlu, “Birileri kapalı kapılar ardında güçlerini koruyabilmek için milleti korkutarak, milleti yanlış tahayyüllerle bir noktaya sürükleyerek, bunu başaramadılarsa da darbeler yaparak, bunu başaramadıysa partileri kapatarak önce bir sağ-sol, sonra ülke elden gidiyor, irtica elden gidiyor diyerek bir iltica senaryosu ile korkuttular. Şimdi ne ile korkutuyorlar? Şimdi de ‘T.C. gidiyor’ diye korkutuyorlar. Cumhurun sahip çıktığı bir T.C.’ye kimse dokunamaz. T.C. de Türkiye Cumhuriyeti de bu milletle hep birlikte büyür ve güçlenir. Ama zayıflayan onlar olacak. Esas korktukları bu.” ifadelerini kullandı.

Sağlığın önemine dikkat çeken Müezzinoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sağlık Bakanı olarak sağlığın tarifinde iki tane kelime var. Dünya Sağlık Örgütü’nün tarifinde diyor ki; sağlık ruhen ve fiziken sağlıklı olma halidir. Toplumların ruhen sağlıklı olma hali korku üzerine bina edilmez. Güven üzerine bina edilir. Toplumların veya nesillerin ruhen sağlıklı olma hali geleceğe kaygı ile bakma hali üzerine bina edilmez. Umut üzerine bina edilir. Güven üzerine bina edilir. Kendisine özgüvenin üzerine bina edilir. Ama ne yazık ki bu ülkede 50 yıldır çocuklarımızı da korkutarak yetiştiriyorlar.”