BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,75
ALTIN 2.413,15
HABER /  GÜNCEL

Dağda olanın annesi de çözüm istiyor

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz çözüm sürecine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu

Abone ol

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Millet çözüm istiyor. Aykırı seslerin hiçbir değeri yoktur. Bu millet, bugün veya yarın mutlaka hak ettiği huzura, barışa kavuşacaktır" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Sivas'a gelen Yılmaz, Ziyabey Yazma Eserler Kütüphanesini gezdikten sonra basın mensuplarının çözüm sürecine ilişkin sorularını yanıtladı.

Türkiye'de 30 yıldan fazla süren terör sorunu olduğunu belirten Yılmaz, "Terör sorununun oluşturduğu diğer sorunlar var. Güneydoğu da dahil 75 milyon, bu problemin, terör sorununun çözülmesini istiyor" ifadesini kullandı.

Herkesin terör sorununun çözülmesini istediğini dile getiren Yılmaz, "Yüzde 80'in üzerinde destek de Güneydoğu'dan. Doğudaki halkımız diyor ki 'bu sorun çözülsün'. 'Çözülmesin' diyen hiç kimse yok. Peki bu problem nasıl çözülecek? Ülkenin hukukuna uyarak çözülecek" diye konuştu.

Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz hep şunu söyledik; 'Almanya'nın, Fransa'nın, İngiltere'nin dağlarında silahla gezebilir misin?' Gezemezsin. İşte Türkiye Cumhuriyeti'nin dağlarında da silahla gezmek olmaz. Dolayısıyla da barış isteyen halk, istiyor. Huzur isteyen halk, istiyor. 'Ne şehit olsun ne de teröristten kayıp olsun' diyen de halk. Bir evladı asker olan, diğer evladı dağda olan aileler var. Dolayısıyla bu sorunun çözülmesi lazım.''

Milletin genel talebi önünde hiç kimsenin duramayacağını vurgulayan Yılmaz, "Hukuka aykırı hiçbir işleme ve davranışa da Türkiye müsaade edemez. Hukuka uygun şekilde 75 milyonu bir ve kardeş yapacak bu projeyi biz devam ettireceğiz. Millet de bunu destekliyor" dedi.

Zaman zaman aykırı sesler olabileceğini belirten Yılmaz, şunları söyledi:

''Millet niyetini gösterdi, hükümet niyetini gösterdi. Çözüm isteniyor. Henüz bir başlangıçtayız. Bu yol, uzun ve zor bir yol. Bu yol, sabır ister. Dolayısıyla tüm milletimizin duasını, desteğini bekliyoruz. Her çıkan söze de itibar etmemesini bekliyoruz."

Yılmaz, "Millet çözüm istiyor. Aykırı seslerin hiçbir değeri yoktur. Bu millet, bugün veya yarın mutlaka hak ettiği huzura, barışa kavuşacaktır" ifadesini kullandı.

ÇÖZÜM İSTEMEYEN HİÇ KİMSE YOK

Akil İnsanlar Heyeti'nin çalışmalarını değerlendiren Yılmaz, "Milletin kafasında bazen sıkıntılar var, problemler var. Dolayısıyla da akil insanlar sadece bu değil. Herkesin kendi akil insanı da olabilir" diye konuştu.

Yılmaz, "Herkes çözüm istiyor mu? İstiyor. İstemeyen hiç kimse yok. En aykırı sesler bile 'bizler bunun olmasını istiyoruz' diyor. Terör olmasın, bu sorunu çözelim" dedi.

Bakan Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Dağda olanın annesi, babası 'çözüm olsun' istiyor. Şehitlerimizin yakınları, gazilerimiz çözüm istiyor. Çözüm istemeyen hiç kimse yok. Milletimiz şundan iyice emin olsun; hükümetimiz, milletin hakkına zerre kadar halel getirmeyecek bir şekilde bu sorunu çözecektir. Ne istiyoruz? Sabır istiyoruz. İnşallah süreç içerisinde sabırla biz bunu çözeceğiz diyoruz. Allah yar ve yardımcımız olsun."