BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

TBMM'deki 3 partiden ortak Almanya bildirisi

AK Parti, CHP ve MHP ortak bildiri ile Alman parlamentosunun 1915 olayları için aldığı kara tepki gösterdi.

Abone ol

Alman parlamentosunun 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanımlanmasına tepki olarak AK Parti, CHP ve MHP'den ortak bildiri geldi. Bildiride; "Asılsız Ermeni iddialarını esas alan kararı şiddetle kınıyoruz" denildi. Bildiriyi vekiller ayakta alkışladı. HDP bildiriye imza atmadı.

Alman parlamentosunun 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanımlanmasına tepkiolarak AK Parti, CHP ve MHP'den ortak bildiri geldi. Bildiride; "Asılsız Ermeni iddialarını esas alan kararı şiddetle kınıyoruz" denildi. Bildiriyi vekiller ayakta alkışladı. 

HDP İMZALAMADI

HDP bildiriye imza atmadı. HDP Başkanvekili İdris Baluken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylemlerinin Türk kamuoyunda bir beklenti yarattığını söyleyerek, “Maalesef, bu süreç içerisinde bunu gerçekleştiremediğimiz için şu anda, dediğim gibi, dünya parlamentolarından gelecek olan karar süreçlerini deklarasyon metinleriyle kınayıp çözüm arayan bir pozisyonu, bir siyasi tavrı Parlamento tartışıyor. Biz bu tavrın çözüm getirmediği ve doğru olmadığı kanaatindeyiz. Alman Parlamentosunun kendi iradesiyle ortaya koyduğu karar süreciyle ilgili de açıklama yapması gereken ya da süreci takip etmesi gereken kurumun Dışişleri ve Hükûmet olduğu kanaatindeyiz” diye konuştu.