BIST 10.071
DOLAR 32,38
EURO 34,75
ALTIN 2.408,75
HABER /  DÜNYA

TBMM polisine suikast eğitimi

TBMM’de görevli polis memurlarına Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarı Daire Başkanlığı uzmanları tarafından suikast eğitimi ...

Abone ol

TBMM’de görevli polis memurlarına Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarı Daire Başkanlığı uzmanları tarafından suikast eğitimi verildi. Eğitimde kalem ve çakmak görünümlü silahlar hakkında da bilgi verildi.
Uzmanlar tarafından suikast eğitiminin verildiği polis memurlarına kalem ve çakmak görünümlü suikast silahları tanıtılarak, bu silahlarla ilgili bilgi verildi. TBMM’de görevli polis memurlarına suikast eğitimi veren Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarı Daire Başkanlığı uzmanlarından polis memuru Ersin Taze, eğitim esnasında polis memurlarına dış görünüşü kalem ya da çakmak olan silahları tanıttı. Cep telefonu ve baston şeklindeki silahlardan da bahseden Taze, x-ray cihazlarının bu silahları uyardığını ifade ederek, özellikle kadınların saçlarında toka olarak kullanabilecekleri ve saçlarının içine saklayabilecekleri şekilde zarar verici aletler olduğunu hatırlattı.
Suikastların zararlarının önlenebileceğini söyleyen uzmanlar, dikkatin bu konuda en önemli unsur olduğunu, güvenlik görevlilerinin paranoyak derecede dikkatli olmalarının suikast vakalarını önlemede birinci sırada geldiğini belirtti.
(İHA)