BIST 10.094
DOLAR 32,38
EURO 34,75
ALTIN 2.409,52
HABER /  DÜNYA

BM’ye öyle bir soru yöneltti ki !

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Birleşmiş Milletler’i (BM) eleştirerek, "Acaba Suriye’de ölenler gayrimüslim olsaydı Birleşmiş Milletler ...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Birleşmiş Milletler’i (BM) eleştirerek, "Acaba Suriye’de ölenler gayrimüslim olsaydı Birleşmiş Milletler bu kadar bu olaya seyirci kalır mıydı?" dedi.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Halk İradesine Darbe Karşısında Dünyanın İmtihanı" konulu konferansa katıldı. Konferansta konuşan Bozdağ, insanlık tarihi boyunca hak, hürriyet, hakikat, adalet ve refah için mücadeleler olduğuna dikkat çekerek, "Bu mücadeleler eminim ki yarın da aynı olacaktır. Bunların içerisinde her zaman kazananlar hak diyen, hakikat, adalet, eşitlik diyenlerdir. Tarih bunun tanığıdır. Biz bu tanıklıklarla birlikte günümüze tanıklık edip, geleceğe de ışık tutuyoruz. Mısır’da da emininki yine ’hak ve adalet’ diyenler kazanacaktır. Belki uzun sürecektir ama sonuç böyle olacaktır. Bu mücadelelerde en büyük görevler de böyle platformlara düşüyor. Alimler de bu hassasiyetlerini ortaya koysalardı dünya bugünkünden daha iyi bir yerde olabilirdi" diye konuştu.

"ÖLENLER GAYRİMÜSLİM OLSAYDI..."
Bozdağ, konuşmasında Birleşmiş Milletler’i de eleştirerek, "Zaman zaman şunu soramadan edemiyorum, acaba Suriye’de ölenler gayrimüslim olsaydı Birleşmiş Milletler bu kadar bu olaya seyirci kalır mıydı? Kalamazdı. Biz onun için insana dil, din eksenli, insana ve insanın haklarına bakışı sorgulamamız lazım” diye konuştu.
Dünyanın bütün toplumlarının ölümler karşısında ortak tavır koyması gerektiğini söyleyen Bozdağ, "Öldürmenin dini, dili, mezhebi olmaz, olamaz. O yüzden BM bu noktada insanların hakkını, hukukunu korumak için ortaya konulmuş bir yapı. Suriye’de bu kadar ölü var, öldürme var. Çok açık, BM’nin orada yaptığı sadece ölüleri saymaktan ibaret. Kaç kişi öldü merak ediyorsanız, sahih bilgiler BM’de var. Oradan alabilirsiniz. BM’nin görevi bu mu? Dünya 5 ülkenin ağzına bakıyor. Dünya 5 ülkeden mi ibaret? Öyle ise uluslararası bir düzlemde de adil yapılanma yok” ifadelerini kullandı.
(İHA)