BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.395,22
HABER /  POLİTİKA

TBMM Başombudsman seçiyor!

Vatandaşların sorunlarını çözmek amacıyla kurulan Kamu Denetçiliği Kurumunda görev yapacak 'Başombudsman’ için yarış başladı.

Abone ol

TBMM’ye Başdenetçilik için 25, denetçilik için 800 civarında isim başvurdu. 25 Başdenetçi adayı arasından 3’ü TBMM İnsan Hakları ve Dilekçe Komisyonu üyelerinden oluşan karma komisyon tarafından bugün seçilecek.

Gazeteport'un haberine göre Adaylardan biri özgeçmişine Başbakan gibi Rize Güneysu’lu olduğunu yazdı.

ADAYLARDAN BİRİ ESKİ VALİ
TBMM’ye başvuran adaylardan Iğdır eski Valisi Ömer Türk, özgeçmişine Başbakan Erdoğan gibi Rize Güneysu’lu olduğunu yazdı. 2002 yılında Valilikten emekli olduktan sonra gazetelere ‘’Emekli valiyim iş arıyorum’’ diye ilan veren Türk, İstanbul Beykoz’daki evinin yanına açılan anaokulunu da ‘’Çocuk gürültüsünden rahatsızım’’ diyerek şikayet etmişti.

ESKİ MERKEZ BANKASI BAŞKANI DURMUŞ YILMAZ DA ADAY
Ombudsman adayları arasında eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, TBMM Susurluk Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış, eski Vali Zekeriya Şarbak da var. TBMM’ye Başdenetçilik için 25, denetçilik için 800 civarında isim başvurdu. 25 Başdenetçi adayı arasından 3’ü TBMM İnsan Hakları ve Dilekçe Komisyonu üyelerinden oluşan karma komisyon tarafından bugün seçilecek. Üç adaydan biri de TBMM Genel Kurulunda Başombudsman olarak belirlenecek. 5 de denetçi seçilecek.

KURUMDA TOPLAM 246 PERSONEL GÖREV YAPACAK
Kurum, idarenin işlemleri ile davranışlarını; insan hakları ve hukuka uygunluk yönünden inceleyecek. Kurumda toplam 246 personel görev yapacak. Cumhurbaşkanının tek başına yaptığı işlemler, yasama ve yargı yetkisinin kullanılmasına ilişkin işlemler ile TSK’nın askeri nitelikteki faaliyetleri kurumun görev alanı dışında olacak. Hiçbir makam, başdenetçi ve denetçilere emir veremeyecek. Başdenetçiye Başbakanlık müsteşarı, denetçilere ise Başbakanlık müsteşar yardımcısı maaşı ödenecek. Vatandaşların başvurulardan ücret alınmayacak ve şikayetler 6 ayda sonuçlandırılacak.