BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Tayyip Bey’in yerinde başka bir adam olsaydı

Yazar Ali Bayramoğlu, internete düşen telefon görüşmelerinin kendisini ikna etmediğini söyledi.

Abone ol

Yaşananların cemaat ekibinin 2012 başındaki MİT krizinden sonra Başbakan Erdoğan'a karşı sıkı hazırlandığını gösterdiğini söyleyen Bayramoğlu, iktidarın ise tehlikeyi göremediğini belirterek, "Tayyip Bey’in yerinde başka bir adam olsaydı yıkılmıştı. Çok ağır silleler." dedi. 

24 TV'de 'Yeni Türkiye' programında Ali Bayramoğlu, Mustafa Karaaloğlu ve İbrahim Kiras, montajlandığı iddia edilen Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçen ses kayıtları konuşuldu.

Ali Bayramoğlu, ses kayıtlarının doğruluğu kanıtlanmadan kamuoyunun gözünde itibarsızlaştırmak ve bir tür demokrasi bayrağı haline getirilmesinin de demokrasi kabahati olduğunu ifade etti. Bayramoğlu şunları söyledi:
 
BAYRAMOĞLU: BU ZEMİNDE DEMOKRATİK SİYASET YÜRÜMEZ
 
Bu süreçte aslında siyasetin, siyaset grubunun ağır tahribatı olarak karşımıza çıkıyor. Bir tür kurumsallaşma eksikliğinin krizini yaşıyoruz. Yargının devlete ait olmadığı, emniyetin devlete ait olmadığı, Başbakan’ın, Cumhurbaşkanı’nın, MİT’in, başka birimlerin devletin başka birimleri tarafından, başka yerden aldıkları talimat çerçevesinde dinlenebildiği ve bunların kamuoyuna aktarılabildiği, kamuoyunda bunların meşru olup olmadığı tartışması yapılmaksızın olduğu gibi tüketildiği bir Türkiye var. Böyle bir zeminde demokratik bir siyaset yürütülemez.
 
KANIT OLMADAN HABER YAPILMASI MESLEK SUÇUDUR
 
Ben de konuşmaları dinledim. Konuşmaları dinlediğim zaman ikna olmadım. Başbakan Erdoğan böyle bir konuşmayı neden yapsın? 17 Aralık sabahı tek tek oğluna niye saysın. Diyebilirsiniz ki “bunlar kanaat Ali yanılıyor olabilirsin” olabilirim tabi. Bir soruşturma yapılır. O soruşturma sonucunda bir şey çıkarsa tartışırız ama geçen gün Aydın Engin yazmış; “bunu bilmeden, bununla ilgili haber yapmak meslek suçudur.” Bununla ilgili kanıt olmadan bir tür demokrasi bayrağı haline çevirmek ise bir demokrasi kabahatidir.
 
ERDOĞAN’IN YERİNE BAŞKA BİRİ OLSAYDI YIKILMIŞTI
 
2002 Şubat ayında hükümet MİT hadisesiyle çok sert bir darbe yedi. Üstelik hastaydı. Doğrudan Başbakan hedef alınmıştı. Ve aradan 14-16 ay geçti, bu süre boyunca anladık ki cemaat ekibi dinlemiş, hazırlanmış. Bu arada 12 yıldır oyunu arttırarak gelen çok kuvvetli bir iktidar bu dinlemeler karşısında alarm edilmemiş ve devlet alarm edilmemiş. Ne siyasi partinin kendisi alarm edebilmiş, ne yakın çevre alarm edebilmiş ya da alarm edememiş derken işin ciddiyetini anlatamamışlar ve arkasından büyük bir darbe gelmiş. Tayyip Bey’in yerinde başka bir adam olsaydı yıkılmıştı. Çok ağır silleler. Geldiğimiz noktaya bakın. Türkiye’de hiçbir şey yokken bir anda bu noktaya geldik. Durup dururken çıkan yolsuzluk iddialarıyla, dosyalarıyla ve hiçbirinin de tam karşılığının olup olmadığını da bilmiyoruz.