BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.513,50
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tavşanlı Fas'la ticari ilişkilere başlıyor

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesi ile Fas'ın Kuneytra kenti arasında ekonomik işbirliği anlaşması imzalandı.

Abone ol

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesi ile Fas'ın Kuneytra kenti Ticaret ve Sanayi Odaları arasında ekonomik işbirliği anlaşması imzalandı.

Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Mustafa Göktekin ile Kuneytra Ticaret ve Sanayi Odası yöneticisi Muhammed Mustafa Al Ahmadi tarafından imzalanan protokolle iki kent arasında geleceğe dönük geniş kapsamlı işbirliği öngörülüyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) izniyle imzalanan anlaşma, iki oda tarafından yatırım ve işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla bilgi alışverişi başta olmak üzere eğitim kursları ve toplantılar gibi karşılıklı etkinliklerin yapılmasını içeriyor.

Göktekin, Kuneytra Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileriyle İstanbul'da imzaladıkları anlaşmayla geleceğe dönük çok kapsamlı bir işbirliği öngörüldüğünü söyledi.

Bu tür işbirliği anlaşmalarıyla önemli yatırımların önünün açılacağına inandıklarını belirten Göktekin, ''Odamız Dış İlişkiler Sorumlusu Hasan Hüseyin Çakmak ile İstanbul'da bu işbirliği anlaşmasının yanı sıra MÜSİAD tarafından düzenlenen Sanayi ve Teknoloji Fuarına katıldık. Ayrıca Suudi Arabistan Kalkınma Ajansı yetkilisi Ferhat Türkistanlı ile görüşerek, sonraki günlerde yapılabilecek işbirliği imkanlarını değerlendirdik'' dedi.