BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Taşımacı esnafı Gökçek kışkırtıyor

Tüketici Dernekleri Federasyonu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in taşımacı esnafını kışkırttığını ifade etti.

Abone ol

Tüketici Dernekleri Federasyonu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in taşımacı esnafını kışkırttığını ifade ederek, taşımacı odalarına dolaylı yoldan kontak kapatma doğrultusunda talimat verdiğini ileri sürdü.

Tüketici Dernekleri Federasyonu yaptığı yazılı açıklamada, ulaşımda yeni yapılan indirimle birlikte 75 dakikada 50 kuruşluk transferin tümüyle kaldırıldığına dikkat çekerek, şunları kaydetti: "Bugün 9. İdare Mahkemesi'ne transferlerin kaldırılmasının iptali için dava açtık. Çünkü, UKOME Genel Kurul kararında transferlerin kaldırılması yoktur. Otobüs sefer sayılarının indirilmesine ilişkin karar da yoktur. Bunlar Gökçek'in ve EGO Genel Müdürlüğü'nün keyfi uygulamalarıdır. Bu nedenle İ. Melih Gökçek, EGO Genel Müdürü Ömer Ulu, Minibüsçüler Odası Başkanı H. Bekir Gani, Halk Otobüsçüleri Odası Başkanı M. Ali Şişman hakkında suç duyurusunda bulunduk." Açıklamada, hukuk devleti olan bir ülkede hukuka ve yargı kararlarına saygılı olunması gerektiği vurgulanırken, çözümün hukuk devleti içinde aranması istendi.

Açıklamada, toplu taşımanın bir kamu görevi olduğu kaydedilerek, kar, fahiş kar amacıyla toplu taşım hizmeti yapılamayacağı vurgulandı. Çözümün, toplu taşımanın yaygınlaştırılması, metronun bir an önce bitirilmesi, şehir içi otoyolların iptal edilerek bisiklet yollarının yapılması ve halk otobüslerinin seferden kaldırılması olduğu ifade edilen açıklamada, UKOME Genel Kurullarına tüketici temsilcisi alınması talebi bildirildi. TÜDEF yaptığı açıklamada ayrıca, özel ulaşım fiyatlarının ilgili oda tarafından belirlenmesini istenirken, UKOME Genel Kurulu'ndan esnaf temsilcisi ve askeri yetkililerin çıkarılması gerekliliğine dikkat çekildi.