BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.395,76
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

EGO'ya gelen bir şikayet olmadı

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürü Ömer Ulu, EGO otobüslerinin normal sayıda sefere çıktığını belirtti.

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürü Ömer Ulu, EGO otobüslerinin normal sayıda sefere çıktığını belirterek, bugün olduğu gibi bundan sonraki günlerde de yolcu yoğunluğunun fazla olduğu pik saatlerde azaltmaya gitmeyeceklerini açıkladı.

Tüketici Derneklerinin başvurusu üzerine Mahkemenin toplu taşım ücretlerini 2003 yılındaki fiyatlara indirmesi kararı üzerine, özel halk otobüsleri ve minibüslerin yolcu taşımamak yönünde bir eylem kararı aldıklarını, bunu da basından takip ettiklerini dile getiren EGO Genel Müdürü Ömer Ulu, bu doğrultuda bugün (pazartesi) EGO otobüslerinin sabah saatlerinde normal sayıda sefere çıktığını belirtti.

Mahkeme kararının Büyükşehir Belediyesi bütçesine ağır bir yük getirdiğini ve belediyenin de bu yükün altından kalkabilmek için tasarruf önlemleri aldığını anımsatan Ulu, şunları söyledi: “Bugün olduğu gibi bundan sonraki günlerde de yolcuların yoğun olduğu pik saatlerde otobüslerde azaltma yapmama kararı aldık. Yalnız, yolcu yoğunluğunun olmadığı ara saatlerde kısıtlamaya gideceğiz. Özel halk otobüsçülerinin ve minibüsçülerinin bundan sonra ne yapacaklarını ise bilmiyorum. Onların eylemlerini de basından takip ediyoruz. Bize resmen bildirdikleri bir şey yok. Ama bugün için şu ana kadar bize vatandaştan gelen bir şikayet olmadı.”