BIST 8.984
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.282,96
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Taşerona kadroya geçerken güvelik soruşturması 12 maddelik sözleşme

Taşeron işçiler ne zaman kadroya geçecek taşerona kadroda 12 maddelik şartlar ne? 450 bin taşeron işçi kadroya geçerken hangi şartların olacağı da merakla bekleniyor. Taşeron işçiler kadroya geçerken güvenlik soruşturması yapılacak mı?

Abone ol

Uzun zamandır devam eden taşeron işçilere kadroda sona gelindi. Taşeron işçiler kadroya geçerken 12 maddelik bir yasa tasarısı hazırlandı. 12 maddenin ne olduğu merak edilirken detaylar da belli olmaya başladı. Taşeron işçiler kadroya geçerken güvenlik soruşturmasına tabii tutulacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından taşerona kadro şartları açıklandı. 450 bin taşeron işçinin kadroya geçeceği açıklanırken şartlar da merak edilmeye başlandı. Kamuda çalışan işçilere öncelikle yaş sınırına bakılacak. Taşeron işçilere aynı zamanda sınav da yapılacak ve son olarak sınavdan başarılı olan taşeron işçiler güvenlik soruşturmasına tabii tutulacak.

TAŞERONA KADRODA GÜVENLİK SORUŞTURMASI 15 Temmuz'da yaşanan kanlı darbe girişimi sonrasında aynı olayların bir daha tekrarlanmaması için güvenlik soruşturması yapılacak. Güvenlik soruşturmasından geçen kadroya dahil edilecek.